Maiko - Dancing Child

DansFilmFest - en minifilmfestival


Torsdag 10 november 18.00, Frityren, Arktisk kultursenter


«Maiko: Dancing Child» er en film om en kvinne som gjennom beintøff trening og hard disiplin har nådd toppen av sin karriere som prima ballerina i den Norske Nasjonalballetten. Hun var bare en jente da hun forlot familien og hjembyen Osaka i Japan for å komme til Europa for å bli en profesjonell danser. Med moren som drivkraften bak hennes karriere, solgte familien huset og bilen for å ha råd til å sende Maiko til de mest prestisjefylte danse skolene i Europa.

Når vi møter Maiko hun er 31 og har posisjonert seg som en av de ledende prima ballerinaer i den Norske Nasjonalballett. Hun føler fortsatt at hun har mye å bevise og det er roller hun enda ikke har danset. Hun ønsker å vokse som kunstner og danser.

Foto: Sant & Usant
Etterhvert som tiden går får Maiko en ny sjef. Den nye ballettdirektøren ønsker å bygge sel- skapet og for å gjøre det hun trenger for å få flere og større solo-dansere til kompaniet. Filmen fanger Maiko på et brytningspunkt i livet hvor hun kjemper for å holde seg på toppen og følge egne personlige drømmer.

Gjennom enestående danseforestillinger fanger filmen kontrasten mellom den magiske skjønnheten i dansen og smerten til utøveren. Filmen inviterer publikum inn i et profesjonellt danseuniverset gjennom en engasjerende personlig historie og magisk dans og musikk.

Dette er historien om den fremragende danser Maiko Nishino som ikke inngår noe kompromiss med sin karriere.

Varighet: 70 min


Regissør: Åse Svenheim Drivenes
Produsenter: Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord for Sant & Usant AS
Klipper: Stefan Sundlöf
Fotograf: Håvard Fossum
Musikk: Operaorkesteret
Språk: Engelsk og japansk (Engelske undertekster)
Co-produsent: NRK

Finansiert av: Norsk filminstitutt, The European Media Programme, Nordisk film og TV Fond, Fond for Lyd og Bilde.