Med hjertet i dansen

DansFilmFest - en minifilmfestival


Fredag 11 november, Frityren kl. 19.30, Arktisk kultursenter


”Med hjertet i dansen” er en film om gleden i å danse og ønsket om å bli god. Men mest av alt om å ha en venn å støtte seg til når ting blir vanskelig. For deg som elsker dans, møt tre jenter som ikke kan leve uten!

I filmen møter vi tre jenter som drømmer om å bli best i dans og deres kamp om å få det til.

Foto: Sant & Usant
Svenske Ruth vil bli cheerleader i teamet Twister, og dette utfordrer morens holdninger til sporten. Moren tror at cheerleading kun handler om korte skjørt og rosa dusker. Men Ruth står opp for seg selv og laget, og blir valgt ut i teamet som skal konkurrere i det nasjonale mesterskapet. Hun over- vinner fordommene knyttet til sporten, og klarer å bevise hva cheerleading egentlig handler om – nemlig hard innsats og teamarbeid.

Nastia på 12 og hennes lillesøster på 7 lever og ånder for ballet og går på det prestisjefylte Russiske Ballettakademiet, hvor de ble utvalgt blant 5500 barn fra hele Russland. Søskenparet jobber hardt med å oppfylle drømmen sin både i ballettimene og hjemme på stuegulvet. Drømmen er stor, og de øver beinhardt seks dager i uka. Søskenparet vet at sjansen for å lykkes er liten, men de møter utfordringene sammen og gir hveran- dre krefter. I filmen følger vi de gjennom beinharde opptaksprøver på skolen. Der er det vinn eller forsvinn som gjelder.

’Med hjertet i dansen’ er en film om lidenskap, samhold og familiebånd når store drømmer skal bli virkelighet. Filmen tar for seg tre ulike kulturer som står i sterk kontrast til hverandre. Fra natur, folkedans og musikk, til stilren ballettsal og fullsatte gymsaler.

Språk: Norsk og Svensk
Tekst: Norsk
Varighet: 1t 23min
Regissører: Erlend E. Mo, Victor Kossakovsky, Hanna Heilborn
Produsenter: Anita Rehoff Larsen, Tone Grøttjord-Glenne, Malin Hüber & Tobias Janson
Co-produsenter: Story AB og Final Cut for Real
Medvirkende: Vilde Ellegaard Westeng, Nastya & Polina Sosimova, Ruth Pahlbåck
Fotografer: Lars Reinholdt, Tore Vollan, Ben Bernhard
Musikk: Anne Hytta, Samsaya, Ivan Bessonov, Elvira Kobtzeva, Elena Miltz, Leo- nid Levashkevich, Jean-Babtise Lully, Cziffra Gyoögy