Født Gammel

TaikaBox


Onsdag 7 & Torsdag 8 nov, Mylingen BarnehageNy norsk premiere! Dette dansende eventyret med en teknologisk twist og med nydelig finsk sang bringer historien om den sjamanistiske musikeren Väinämoinen til live for barnehagene i Hammerfest.

"Født Gammel" er laget spesielt for barn i alderen 4-10 år og deres familier. Den er basert på noen av historiene fra det finske diktet Kalevala, og bruker fortelling, dans, projeksjon og nydelig finsk sang for å fortelle eventyrene til den sjamanistiske musikeren Väinämöinen, som reiser nordover for å levere et miljøbudskap. "Født Gammel" bruker interaktiv projeksjon som en integrert del av forestillingen, og i slutten av stykket blir barna invitert til å komme ut på gulvet for å prøve teknologien selv. Dette er en ny versjon av dette stykket, nå med en norsk forteller.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link

Språk Norsk, med finsk sang
Varighet 35 min (ingen pause)

Koreografi Tanja Råman Digital design og live lyd/video John Collingswood Dans og sang Marjo Kiukaanniemi Norsk forteller Gro Skanke Raattamaa Oversettelse av tekst Siri Wigdel Foto John Collingswood

"Født Gammel" er co-produsert av TaikaBox og JoJo - Oulu Dance Centre. Forskning og produksjon av "Født Gammel" ble støttet av AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture, Taike - Arts Promotion Centre Finland, OAMK - Oulu University of Applied Sciences and Culture House Valve. Spillingene under DanseFestival Barents er støttet av Norsk Filminstitutt og Den kulturelle skolesekken, med Mylingen Barnehage som vertskap.


TaikaBox fra Oulu, Finland ble grunnlagt i Wales i 2010 av koreograf/danser Tanja Råman og digital kunstner/designer John Collingswood. Kompaniets navn er hentet fra det finske ordet: 'Taika' som betyr 'magisk' eller 'fortryllet'. Deres arbeid integrerer dans og teknologi, som de bruker til å utvikle koreografiske elementer og nå nye nivåer av publikumsengasjement. Tanja og Johnsons langsiktige samarbeid har resultert i opprettelse av en rekke arbeider, inkludert forestillinger for scenen, sted-spesifikk dans, filmer, installasjoner, kringkastinger og kunstverk som har turnert internasjonalt. taikabox.com


Stacks Image 48456
Stacks Image 48467

Stacks Image 48397

Stacks Image 48539


Stacks Image 48469
Stacks Image 48488

Stacks Image 48497

Stacks Image 48485


Stacks Image 48499