Dansefilmer

DansFestFilm - en minifilmfestival


Lørdag 12 november, VERK

Stacks Image 135685

Whispers - by The Pearly Gates (18 min)


Filmen var en del av den sceniske forestillingen ‘Whispers - by the Pearly Gates’ av Solveig Leinan-Hermo. Bakteppet for denne filmen kommer fra koreografens møte med sykdommen Alzheimers, hvor hun har undret seg bl.a. over hjernes kompleksitet med ulike karakterendringer som skjer, og der situasjoner skifter som en lysbryter mellom en reell virkelighet og en indre virkelighet av tid og sted. "Jeg’et" har en splittet personlighet som består av flere karakterer. Personene kommuniserer seg i mellom i et landskap som tilsynelatende er virkelig for hver enkelt av dem. Ikke alt er slik de tror eller slik de vil at verden skal være. Produksjonen av forestillingen er støttet av Norsk kulturråd.

Stacks Image 135743

Anew (8 min)


‘Anew’ ble filmen i New Zealand under Hamilton Gardens Arts Festival i 2014 gjennom forestillingen med samme navn av Marie Hermo Jensen. Vi befinner oss i en ventetid, en utvikling, total galskap og seksualitet, i møte kvinnens mange roller. Filmen er et samarbeid mellom Stellaris DansTeater og Waikato Contemporary Dance Projects Trust. Produksjonen av forestillingen ble støttet av Hamilton Gardens Arts Festival, Gallagher Academy of Performing Arts, Creative Waikato - Hamilton City Creative Communities, WEL Energy Trust, Stellaris DansTeater, stellaris dance nz, The Lion Foundation, Nimbus media.

Stacks Image 135716

Breath (20 min)


Pust er den røde tråden i Eva Bakkesletts videoarbeid Breath. Verket kretser rundt åndedrettet som et fundament for alle levende vesener, en gjennomstrømmende kraft som binder alle organismer sammen i ett, verdensomspennende økosystem. Pusten utforskes i utvidet forstand, som en poetisk reise gjennom betraktningene til filosofer, aktivister og forskere, og gjennom assosiasjoner og historiske konnotasjoner. I flere av oldtidens kulturer var pust for eksempel ensbetydende med sjel – på gresk, sanskrit og kinesisk kan ordene for pust best oversettes med det norske ånd. Bakkeslett tolker pusten visuelt i et assosiativt og poetisk billedspråk, der sekvensen av bilder ikke følger noen lineær narrativ logikk. Tette bomullsskyer velter ut av en fabrikkpipe, damp siver ut fra huller i bakken i et vulkansk landskap, et knitrende bål forvandler de brennende kvistene til røyk og aske. Pusten er drivkraften i alt liv. Hver skapning forvandler luften og legger noe av sin egenart i blandingen før den seiler videre. Filmen er laget med støtte fra Nordnorsk Filmsenter, Fond for Lyd og Bilde og Billedkunstnernes Vederlagsfond.