•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

DansFilmFest

en minifilmfestival


Med hjertet i dansen

Stacks Image 42387
‘Med hjertet i dansen’ er en film om gleden i å danse og ønsket om å bli god. Men mest av alt om å ha en venn å støtte seg til når ting blir vanskelig. For deg som elsker dans, møt tre jenter som ikke kan leve uten! I filmen møter vi tre jenter som drømmer om å bli best i dans og deres kamp om å få det til. ’Med hjertet i dansen’ er en film om lidenskap, samhold og familiebånd når store drømmer skal bli virkelighet.

Denne filmen er på norsk.
Les mer og se trailer fra filmen her.

Maiko - Dancing Child

Stacks Image 42414
Maikos skjebne ble avgjort før hun ble født. Hennes navn «Maiko« betyr dansende barn.
Maiko (31) har gjennom beintøff trening og hard disiplin nådd toppen av sin karriere som pri- ma ballerina i den Norske Nasjonalballetten. Med moren som drivkraft bak hennes karriere, solgte familien hus og bil for å sende Maiko til de mest prestisjefylte danseskolene. Hun var bare ei jente da hun forlot sitt hjem i Japan for å komme til Europa for å bli profesjonell danser.

Denne filmen er på engelsk.
Les mer og se trailer fra filmen her.

Dansefilmer

Stacks Image 42441
DanseFestival Barents viser dansefilmen ‘Breath’ av Eva Bakkeslett og Stellaris DansTeaters ‘Whispers - by The Pearly Gates’ og ‘Anew’.

Les mer her.

Loikka on Tour @ DanseFestival Barents

Stacks Image 42474
Loikka Dance Film Festival presenterer en samling av dansefilmer fra Barents og Norden og fremmer dansefilm som mangfoldig og rik kunstform.

Kurator Kati Kallio er en født Rovaniemi koreograf - dans filmskaper og kunstnerisk leder av Loikka Dance Film Festival. Hun er en av pionerene i dansefilmer i Finland og en av de viktigste personene bak Loikka festival.

Les mer her.

60secondsdance

Stacks Image 42501
60secondsdance er en konkurranse for dansefilmer med varighet på ett minutt. Konkurransen fremmer kunsten form for dans film og gir dansefilmskapere en online plattform for å presentere sitt arbeid. 264 filmer fra 39 forskjellige land innsendt til årets utgave. Hvert land har valgt en vinner og runner-up, og 4000 publikum har stemt på sine favoritter. Her kan du se vinnerne av 60secondsdance 2016. Les mer her