•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

FROSNE SANGER

zero visibility corp.

Fredag 10 nov. kl. 21.00, Ole Olsensalen, Arktisk kulturssenterDet danses om overlevelse. Stående applaus på premieren i Tromsø på Hålogaland Teater og 6ére og 5ére i terningskast. Senere skal den turnere internasjonalt men før den gjør det kommer den til oss i Hammerfest.

I mørket og kulden inne i det Globale Frøhvelvet på Svalbard oppbevares livets kilde og begynnelsen på alt. I regi av FN lagrer verden sin fremtid her. Dette scenariet danner bakteppet for produksjonen Frosne Sanger av den anerkjente norske koreografen Ina Christel Johannessen. Med seg har hun dansere fra sitt ensemble zero visibility corp., de kinesiske videokunstnere Feng Jiangzhou og Zhang Lin, samt den belgiske musikkduoen Stray Dogs. Frosne Sanger er en danseforestilling preget av høyt energinivå hvor det visuelle står sentralt. Forestillingen er et spennende møte mellom internasjonale og norske kunstnere med et vesentlig tema som omdreiningspunkt; overlevelse.

 • Stacks Image 48376

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48377

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48378

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48384

  Caption Text

  Link
Foto: Antero Hein

Varighet 90 min (ingen pause)

Koreograf Ina Christel Johannessen Multimedia  Feng Jiangzhou og Zhang Lin, Sifenlv New Media Musikk  Frederik Meulyzer og Koenraad Ecker, Stray Dogs Scenografi  Kristin Torp/Graa Hverdag AS Kostymedesign  Kathrine Tolo, Norsk Kunststoff AS Lysdesign  Nico Benz Dansere  Line Tørmoen, Pia Elton Hammer, Ole Kristian Tangen, Valtteri Raekallio, Daniel Whiley, Fan Luo, Anton Borgström Tekst  Oda Fiskum Sang  Aksel Rykkvin Fotograf – filmsekvens/fotos  Yaniv Cohen Videoteknikk  Magnar Mork Lyd  Morten Pettersen Produksjonsleder  Kirsti Ulvestad Produksjonsteam  Kirsti Ulvestad, Inger Buresund og Fabrizio Massini Original idè  Inger Buresund, teatersjef Hålogaland Teater

Produsert av  zero visibility corp, Hålogaland Teater, Ibsen International Co-produsert av  Dansens Hus, Oslo, La Briqueterie, Paris, Arts Printing House, Vilnius Internasjonalt nettverk Lene Bang, zero visibility corp

zero visibility corp. er støttet av Norsk Kulturråd Hålogaland Teater er støttet av Kulturdepartementet, Tromsø kommune, Finnmark og Troms Fylkeskommune Ibsen International er støttet av Norsk Utenriksdepartement Frosne Sanger forestillingen i Hammerfest er støttet av Fond for utøvende kunstnere, og er et samarbeid mellom DanseFestival Barents, Hålogaland Teater og Dansens Hus.


zero visibility corp. er et av de mest anerkjente norske samtidsdans kompanier, og ledes av koreografen Ina Christel Johannessen. Siden det internasjonale gjennombruddet i 2003 har Ina Christel Johannesen og hennes kompani begeistret publikum i 18 land over hele verden - fra Sydney Opera House, Harbor Front Center i Toronto til Cervantinos Festival i Mexico. Hvert stykke er skapt i nært samarbeid med engasjerte partnere i inn- og utland, og verkene varierer fra duetter til store produksjoner.

Inas arbeid karakteriseres av høy energi i de fysiske bevegelsene fusjonert med poetiske og ofte teatralske elementer. Den ettertraktede koreografen har i tillegg til sitt eget firma zero visibility corp., skapt verk for internasjonale kompanier som Ballet de Monte Carlo, CCDC Hong Kong og Cullberg Balletten.

Siden 2009 har zero visibility corp. mottatt basisfinansiering fra Norsk kulturråd, en stor anerkjennelse for selskapet og koreografen Ina Christel Johannessen.

Som medlem av publikum kastes vi inn i krysset mellom estetiske ekstremer i fysisk eksplisitte og kraftige uttrykk. Vi er forente i en tro på dans som en kunstform. Det er kanskje gjennom å insistere på den konkrete og fysisk krevende koreografien som gjør at zero visibility corp. plasserer seg i en teatralsk dansetradisjon, og skaper sin egen kunstneriske profil. - Siren Leirvåg


www.zerovisibility.no

Stacks Image 48394
Stacks Image 48436
Stacks Image 48406
Stacks Image 48397
Stacks Image 48400