•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Human

Plire Multi & Tundra*

Lørdag 11 nov. 19.00, Frityren, Arktisk kulturssenterTeknologi og dans behandler schizofreni. Det er en strøm, det er rått, det er ærlig og insisterende!

"Schizofreni er en psykisk lidelse som påvirker hvordan en person tenker, føler og virker. Vi er interessert i det øyeblikket du ikke lenger ser på personen som menneskelig, men som en schizofren. Og forhåpentligvis kaster litt lys på denne lidelsen. "- Skaperne

Human er en solo forestilling som kombinerer moderne dans, visuell teknologi og spesiallaget musikk og lyd. Alt av skjerminnhold er skapt ved å bruke kun dansernes kroppsdeler og bevegelser. Bevegelsene spinner ut av den fysiske og mentale begrensningen som en person som lider av schizofreni har, for å skape koreograferte bevegelser som representerer mennesket bak diagnosen.

Tharan og Espen jobber veldig tett og samarbeider med å utvikle historien og dramaet med sikte på å skape en forestilling der bildene og koreografien er sterkt forent i sine utforskninger av menneskets sinn og kropp.

Noen mennesker går stille gjennom livet, uten å sette ord i deres smerte fordi de vet at deres sorg er ugyldiggjort. Det er tabu.

“The feeling is like your insides are on fire. Your mind is on fire. Your outsides are on fire, but no one can see any of it. It is an invisible, panic driven-torment.”
Michael Hedrick. Diagnosert med schizophreni.

 • Stacks Image 48370

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48371

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48377

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48380

  Caption Text

  Link

Varighet 50 min (no interval)

Regissert av Tharan Revfem og Espen Haslene Produsert av Plire Multi Koreografert av Tharan Revfem Film and visuals Tundra* Utøver Nina Biong Musikk komponert av Finn Vine Lys design Espen Haslene og Tharan Revfem Film fotograf Kristoffer Archetti Teknisk støtte Mads Faste Liang Nilsen Støttet av Norsk kulturfond, Vestfold Fylkeskommune, Fond for Utøvende Kunstnere, Regionale dansesenteret i Österbotten, Malakta Films Takk til Letty Fox, Karine Faou, Øivind Egeland, Bjørn Hellem og AVAS AS.

Human er et samarbeid mellom Plire Multi (Tharan Revfem) og Tundra * (Espen Haslene). Tharan og Espen har samarbeidet om ulike prosjekter siden 2008.

www.facebook.com/pliremultidance
www.tundragroupfilms.com


Tundra * er et kreativt visuelt studio i Oslo og London ledet av film- og animasjonsdirektør Espen Haslene og kunstdirektør Karine Faou. De har vunnet en rekke internasjonale priser i både film og TV, inkludert 2 Cannes Lions, Gold på Promax BDA Europe Awards og har hatt sine filmer vist på store filmfestivaler som Toronto, London og Berlin. Deres arbeid er ofte høyutviklet visuelt, og dagens klienter inkluderer Alexander McQueen, NRK, Mulberry, ITV og mange internasjonale organisasjoner.

Plire Multi Dance (PMD) er et dansekompani bygd rundt den norske koreografen Tharan Revfem med en tverrfaglig orientering. Kompaniet har skapt arbeid siden 1999 som har blitt vist ulike steder både nasjonalt og internasjonalt. Kompaniet skaper hovedsakelig produksjoner med kombinasjon av dans og visuell teknologi. Tharan mottok et 3 års arbeidsstipend i 2014 fra Norsk Kulturråd. Hun var en semi- finalist på de koreografiske konkurransene The Place Prize (London, Storbritannia) og Nordic Grand Prix (Kuopio, Finland) med sin produksjon DOT.