•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

MAN

Sølvi Edvardsen Productions

Torsdag 9 nov. kl. 19.00, Ole Olsensalen, Arktisk kulturssenterMAN - mann og menneske. Gjennom alvor og absurd humor leter MAN etter en indre balanse. Hvor mye betyr enkeltmennesket? Nå har du sjansen til å møte en av Norges beste dansere og en av Norges mest anerkjente koreografer.

Både Sølvi Edvardsen og Sudesh Adhana arbeider innenfor et vidt spenn av bevegelse, fra et finstemt indre språk til stor fysikk. Etter 35 år som koreograf ønsker Sølvi Edvardsen å forsterke sin interesse for enkeltmennesket ved å gjøre et dypdykk i en dansekunstner.

Gjennom å utfordre hverandre finner Sølvi og Sudesh både alvor og humor i utforskningen av livets kompleksitet og mangfold, og speiler det å være tokulturell. Sudesh er indisk og i tillegg til sin kompetanse innen indiske danseformer, er han utdannet i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Sølvi Edvardsen har helt siden studietiden hatt en spesialinteresse for klassisk indisk dans, og dette resulterte i oppdrag for UD i India hvor Sølvi og Sudesh møttes.

Sammen med komponist Kim Sølve m. gruppen Swarms, og lysdesigner Paul Vidar Ramon Sævarang favnes en prosess som belyser det å arbeide konstruktivt for å finne egen indre balanse.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
Foto: Trine og Kim Designstudio

Varighet 55 min (ingen pause)

Koreograf Sølvi Edvardsen Film, kostyme, rekvisitt Sølvi Edvardsen Komponist Kim Sølve Søm Johanna Sutinen Metall Arne Øystein Lunner Produsent Kirre Arneberg

MAN ble presentert av CODA Oslo International Dance Festival 2015 og Riksteatret. Spillingen i Hammerfest er støttet av Fond for utøvende kunstnere.


Sølvi Edvardsen er en av Norges ledende koreografer og debuterte i Collage Dansekompani i 1980. Hun har koreografert for Nasjonalballetten, Carte Blanche, Oslo Danse Ensemble, TV, flere teatre og Festspillene i Bergen. Hun har også gjort mange bestillingsverk og store enkeltprosjekter i tillegg til egne helaftens produksjoner. Edvardsen mottok som første koreograf Kritikerprisen for Kimen i 1984 og har siden mottatt flere priser for sitt arbeid.

Sudesh Adhana er født og oppvokst i Faridabad, India. Han har sin kunstneriske utdannelse i samtidsdans fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han har også utdannelse i indisk tradisjonell dans – innen stilartene Chhau og Kathakali. Det var som utøver i prosjektet Beyond Borders (2002) som Sølvi Edvardsen skapte i India, som brakte ham til Norge. Adhana jobber i dag som frilans danser og koreograf, basert i Eina, Norge. Der har han, sammen med koreograf og danser Ella Fiskum, bygd opp plattformen R.E.D. – Residency Eina Danz. Adhana er en etablert utøver i Norge, og skaper sine egne arbeider med det ikke-kommersielle kompaniet Xproarts (etablert i 2007). I tillegg har han fortsatt kontakt med det indiske dansemiljøet, og ble i 2014 tildelt prisen for beste koreografi i Indias Nasjonale Filmprisutdeling – for sin koreografi til sangen Bismil i Bollywoodfilmen Haider, en adapsjon av Shakespeare’s Hamlet. Sudesh Adhana var danseambassadør på Dansens Dager i 2016.

Stacks Image 48397