•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

NORDICITÉ

Théâtre Incliné i samarbeid med Figurteatret i Nordland

Torsdag 9 nov. kl. 21.00, Frityren, Arktisk kulturssenterEn vakker scenisk montasje fra en reise langs Polarsirkelen. En kul og visuell strøm av bilder og tanker rundt hva nord er fra et team av norske, finske og canadiske kunstnere. Finnes det en nordisitet?
Nordicité er en ekspedisjon. En reisende kunstner byr på et intimt vitnesbyrd av sine møter med Nord, og hennes manglende fotfeste etterhvert som størrelsen blir ubegripelig.

Forestillingen er et visuelt dikt, hvor video, musikk, teater og dans opererer side om side, den er en reise gjennom myter og virkeligheter og en refleksjon over vår kapasitet til å forstå stemmene fra Nord.

Å møte Nord… For noen år siden underviste jeg i Nunavut. Her møtte jeg Nord, og forelsket meg i det. Jeg vandret langs polarsirkelen, jeg undersøkte landskapet, jeg tok prøver av menneskeheten i håp om å formidle stemmene fra Nord til Sør. Jeg møtte fantastiske mennesker og kunstnere, stillheten og den kolossale størrelsen. Jeg ville fremvise det Nord jeg hadde sett for meg, det som jeg hadde møtt. Storslagent. Ute av rekkevidde. Men prosjekter er som mellommenneskelige forhold. Noen etterlater seg frostskader på hjertet. Jeg elsker deg Nord. Du forblir utilnærmelig. Fordi jeg aldri kan eie deg. José Babin

 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48375

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48376

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48381

  Caption Text

  Link
Foto: Kalle Nio

Varighet 60 min (ingen pause)
Språk Engelsk

Manus José Babin i samarbeid med Pascal Brullemans Regi José BabinKunstnerisk rådgiver (Quebec)  Francine Alepin På scenen José Babin, Mélanie Chouinard og Bryan Morneau Scenografi og videokonsept Kalle Nio Musikk Guido Del Fabbro Regiassistent, dukker og kostymer Émilie Racine Lys Alexandra Dugalv Skredder Charline Guay Scenografibygging  Atelier 303 og Alain Lavallée Kunstnerisk rådgiver Bente Andersen (Samovarteatret) Vitenskapelig rådgiver Daria Schwalbe (Arktisk Institut, Copenhagen) Produsent Canada Cynthia Bouchard-Gosselin Tekster av Grønland: Pipaluk Lykke Løgstrup, Sverige: Rasmus Lindberg, Island: Kári Tulinius, Norge: Tale Næss, Finland: Maria Peura, Canada: Lucy Tulugarjuk, Russland: Alexander Seryakov, USA/Alaska: Sean Asiqluq TopkokJosé Babin er kunstnerisk leder for Théâtre Incliné. Som regissør og skuespiller undersøker hun dramatikk gjennom billedspråklig scenisk skriving, i produksjoner med og uten ord. Hvert nye prosjekt er forankret i et spesifikt territorium. Denne gang er det jorden som sett fra oven. Under et seks ukers residensopphold ved Figurteatret i Nordland i oktober og november 2016 skapte José den første versjonen av Nordicité. Da sammen med åtte forfattere fra alle land rundt polarsirkelen, en norsk kunstnerisk rådgiver, en finsk videokunstner og fem kunstnere fra Quebec. Den canadiske premieren fant sted i mars 2017, etter en ny runde med arbeid i Canada i januar og februar.