•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

SEE I OBEY

Susanna Leinonen Company

Lørdag 11 nov. kl. 21.00, Ole Olsensalen, Arktisk kulturssenterStilig, fysisk dans og en finurlig tankevekker om at livet kan sees fra mange sider - et must-see under årets festival!
SEE | OBEY er dans om livets absurdisme. De mørke temaene til Leinonen stiger fortsatt fra den mørke siden av livet, men dette stykket finner en lysere vinkel og grenser på humor. Forestillingen åpner et vindu til en verden som bare dans og bevegelse kan tegne, og som får en fullstendig form gjennom fantasifull musikk, ulogisk rasjonelle tekster og visuell estetikk.

SEE | OBEY er også en dansefilm av Jouka Valkama. Filmen spiller ut tre forskjellige fortellinger om hverdagslige menneskelige følelser, hendelser og konflikter gjennom fysisk uttrykk og bevegelse. Tiden er manipulert med cinematiske grep, og øyeblikkene får en ny dybde i saktefilm. Filmen bruker både flere profesjonelle dansere og nesten hundre frivillige.

 • Stacks Image 48391

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48392

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48393

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48398

  Caption Text

  Link
Foto: Heikki Tuuli

Varighet 65 min (ingen pause)
Språk Engelsk

Koreografi Susanna Leinonen Lyddesign Kasperi Laine Kostyme Erika Turunen Film Jouka Valkama Lysdesign Joonas Tikkanen Tekster Jukka Viikilä Voice-over-skuespillere Laura Birn, Minna Kivelä / Sanna-Kaisa Palo, Emmi Parviainen Dansere Sanni Giordani, Misa Lommi og Natasha Lommi Produksjon Susanna Leinonen Company

Finansielt støttet av National Council for the Perfoming Arts, The City of Helsinki Cultural Office, Kone Foundation og Finnish Cultural Foundation. Spillingen under DFB er støttet av Norsk Filminstitutt.


Susanna Leinonen Companys kunstnere er forenet av et ønske om å gi publikum opplevelsen av et totalt kunstverk med Leinonens visjonære koreografi som kjerne. Kompromissløse arbeid er sammensatt av spesiallaget musikk, bevegelsesspråk som er karakteristisk for gruppen, kostymdesign som støtter fortellingen, og belysning som forener de ulike aspektene i en helhet.

Susanna Leinonen Company ble stiftet i 2001. De fikk statlig støtte i 2008, og to år senere ble de valgt å bli med i Ministry of Education cultural export programme. Siden 2010 er selskapet også finansiert av Helsingfors by.

Susanna Leinonen Company har gjennom årene som det har kjørt, produsert et nytt arbeid hvert år. Separate verk utgjør en serie med en så høy standard at kompaniet er i fronten av moderne dans. En følelse av letthet kommer fra de polerte verkene og ambisiøse koreografier, og den hidtil usette lydverden gir publikum sjansen til å oppleve arbeidene på en uhindret måte.

Gruppen er fremfor alt gjenkjennelig av sitt bevegelsesspråk, som har en tendens til å uttrykke livets kompleksitet i all sin subtilitet. "Og så bevegelsen: Leinonen på sitt beste." - Helsingin Sanomat

susannaleinonen.com