•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

VICE VERSA

LAVA-Dansproduktion

Fredag 10 nov. kl. 19.00, Frityren, Arktisk kulturssenterVirkelige historier. Brutale sannheter. Reflektert, rørende og ærlig om krig og barn.

Vice Versa er en fengslende dokumentarisk opptreden om overlevelse, tap, konflikt, ødeleggelse og hvordan å holde et frø av håp, optimisme og verdighet i live.

Vise Versa er et multimedieprosjekt som er overbevisende i sin måte at det snakker om noen av de vanskeligste tingene vi kan snakke om: Krigens innvirkning på individet og mer spesifikt på barns liv og opplevelser.

Vi har valgt å fortelle forskjellige historier fra et vitnes ståsted. Vi har utviklet en forestilling der vi skifter fra å være forteller, vitne og poetisk tolk. Vi tror at både dans og visuell kunst har et potensial til å snakke om den verden vi lever i på en poetisk og fantasifull måte uten å bli for bokstavelig. Forestillingen skaper en plass for publikum til å reflektere over det vi viser.

 • Stacks Image 48370

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48371

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48377

  Caption Text

  Link
Foto: Julia Zitluhina

Varighet ca. 60 min (ingen pause)

Skapt og utført av Benno Voorham (Sverige/Nederland) og Abdalla Omari (Syria/Belgia) Musikk Nika Pasuri (Georgia) Produsert av LAVA-Dansproduktion

Med støtte fra Kulturrådet (Sverige), Konstnärsnämnden (the Swedish Arts Grants Committee), Vitlycke Centre for Performing Arts, Inkonst Malmö, Teater Sláva.


Abdalla Omari er en syrisk maler, som utfører kunstner og filmmaker som bor i Brussel. Senest har han opprettet The Vulnerability Series, som viser verdensledere i svært sårbare stater, bryter sitt bilde av ultimate makt.

Benno Voorham er en nederlandsk dansekunstner som bor i Sverige siden 1995. De siste årene har han skapt produksjoner med ulike grupper av marginaliserte barn: HJEM med sosiale foreldreløse i Moldova, Ukraina og Hviterussland og venter i margenene med interne flyktninger i Georgia.

lavadans.com