Født Gammel

TaikaBox


Onsdag 7 nov kl. 10.00 & 13.00
Torsdag 8 nov kl. 10.00, 13.00 & 16.30
(kl. 16.30 er en åpen familieforestilling. Se info under)
Fredag 9 nov kl. 10.00
Mylingen Barnehage


OBS! Forestillingen torsdag 8 november kl 16.30 passer for et familiepublikum, med barn i alderen 4-10 år. Forestillingen er gratis, men der er begrenset plass, så det er viktig at de som ønsker å komme bestiller plass hos Mylingen Barnehage ved Magnus Krokli på magnus.krokli@hammerfest.kommune.no.


Ny norsk premiere! Dette dansende eventyret med en teknologisk twist bringer historien om den sjamanistiske musikeren Väinämoinen til live i Hammerfest.

"Født Gammel" er laget spesielt for barn i alderen 4-10 år. Den er basert på noen av historiene fra det finske diktet Kalevala, og bruker fortelling, dans, projeksjon og nydelig finsk sang for å fortelle eventyrene til den sjamanistiske musikeren Väinämöinen, som reiser nordover for å levere et miljøbudskap. "Født Gammel" bruker interaktiv projeksjon som en integrert del av forestillingen, og i slutten av stykket blir barna invitert til å komme ut på gulvet for å prøve teknologien selv. Dette er en ny versjon av dette stykket, nå med en norsk forteller.

Hvorfor ikke kombinere det med å gå en tur?
Torsdag 8 november oppfordrer vi deg til å gå en tur (ca 30 minutter å gå) langs sjøen ut til Fuglenes hvor du kan se stykket Født Gammel kl 10 i Mylingen Barnehage. Etterpå kan du gå et par minutter opp til Fuglenes Barneskole for å se Veggen kl 11. Eller du kan se Veggen kl 12, og så vandre ned til barnehagen etterpå for å se Født Gammel kl 13. Mens du allikevel er på Fugleneset så har du muligheten til å besøke det kjente monumentet like ved: Struves Meridianbue. Link til info om den her: https://no.wikipedia.org/wiki/Struves_meridianbue

Hvis været er dårlig og du ikke har så lyst på frisk luft, så kan du ta rutebussen ut til Fuglenes. Buss 130 og 131 går fra byen ut til Fuglenes (ca 10 min). Se link til rutetabell her: Link til bussruta her: http://www.snelandia.no//userfiles/Ruter%202016%20Buss/130%20Bybuss%20Hammerfest%20(Prærien-Rypefjord).pdf, eller last ned Snelandia appen, hvor det er rimeligere å kjøpe billetten.

  • Stacks Image 48372

    Caption Text

    Link
  • Stacks Image 48373

    Caption Text

    Link
  • Stacks Image 48374

    Caption Text

    Link

Språk Norsk, med finsk sang
Varighet 35 min (ingen pause)

Koreografi Tanja Råman Digital design og live lyd/video John Collingswood Dans og sang Marjo Kiukaanniemi Norsk forteller Gro Skanke Raattamaa Oversettelse av tekst Siri Wigdel Foto John Collingswood

"Født Gammel" er co-produsert av TaikaBox og JoJo - Oulu Dance Centre. Forskning og produksjon av "Født Gammel" ble støttet av AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture, Taike - Arts Promotion Centre Finland, OAMK - Oulu University of Applied Sciences and Culture House Valve. Spillingene under DanseFestival Barents er støttet av Norsk Filminstitutt og Den kulturelle skolesekken, med Mylingen Barnehage som vertskap.


TaikaBox fra Oulu, Finland ble grunnlagt i Wales i 2010 av koreograf/danser Tanja Råman og digital kunstner/designer John Collingswood. Kompaniets navn er hentet fra det finske ordet: 'Taika' som betyr 'magisk' eller 'fortryllet'. Deres arbeid integrerer dans og teknologi, som de bruker til å utvikle koreografiske elementer og nå nye nivåer av publikumsengasjement. Tanja og Johnsons langsiktige samarbeid har resultert i opprettelse av en rekke arbeider, inkludert forestillinger for scenen, sted-spesifikk dans, filmer, installasjoner, kringkastinger og kunstverk som har turnert internasjonalt. taikabox.com


Stacks Image 48456
Stacks Image 48467

Stacks Image 48397

Stacks Image 48539


Stacks Image 48469
Stacks Image 48488

Stacks Image 48497

Stacks Image 48485


Stacks Image 48499