•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Light Field

Saffy Setohy og Bill Thompson med Feral


Åpning 07.11 kl. 17.00 i Frysa på Arktisk kultursenter.
8 nov. 15.00-19.00 Hammerfest Bibliotek
Under DFB dukker den også opp i bybildet.Ungdom fra Hammerfest kulturskole åpner årets DanseFestival Barents med aktiveringen av "Light Field". Bli med for å feire åpningen og for å finne ut hvordan Nordlyset høres ut.
Light Field er en off-grid inkluderende og deltaker vennlig installasjon skapt av kunstnerne Bill Thompson og Saffy Setohy. Den utforsker vårt forhold til lys, lyd, og hverandre. Light Field er satt sammen av konstellasjoner med lys objekter, mennesker, og lyden av lys. Du er velkommen til å hvile i den, aktivere den, og bli en del av Light Field, ved å samhandle med objekter og hverandre. Dette kan du gjøre gjennom enkle og lekefulle koreografiske invitasjoner. Legg merke til hvordan Light Field utvikler og forandrer seg over tid, mens folk kommer og går. Du kan gå inn og ut av installasjonen når du vil. Dette prosjektet passer for alle aldre.
En off-grid deltakende installasjon av artister Bill Thompson og Saffy Setohy utforsker vårt forhold til lys, lyd og hverandre. Et felt med glødende lys og lydgivende lanterner venter på aktivering i denne installasjonen. "Light Field" er laget av konstellasjoner av lette gjenstander, mennesker og lyden av lys. Under åpningen settes "Light Field" igang av en ungdomsgruppe som har jobbet med Saffy og Bill i forkant. Neste dag dukker den opp i bybildet for aktivering, og du er invitert!

"Light Field" inviterer folk til å aktivere og delta i installasjonen. Enkle koreografiske instruksjoner inviterer til bevegelse og lek, og passer for alle aldre. Du kan gå inn og ut av installasjonen etter eget ønske, og legg da merke til hvordan "Light Field" utfolder seg og endrer seg over tid når folk kommer og går.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
Foto: Sid Scott

Light Fields lydscore ble opprettet ved å konvertere lysbølger funnet i vårt naturlige og selvbygde miljø - lyset av gatelamper og nødutgangstegn skjærer gjennom popping, knitring og toner av Nordlys. En multi-lydspor forsterkes forsiktig gjennom kinetiske drevne lanterner.

"I am interested in how relationships between human and non human things can emerge through the body in performance, often working with sound, visual materials and environments. I’m curious about people and place, transformation, and interconnectedness. Through making performance I attempt to listen to, speak of and ask questions about the things we can’t always express in words. I seek to frame or construct relational situations in which open-ended encounters between performance, environment and audience can happen." - Saffy Setohy


Saffy Setohy har base i Glasgow, og jobber på tvers av koreografi, performance, deltakende arbeid og bevegelse i utvidet form. Tverrfaglig samarbeid er hjertet i hennes arbeid, og hun har laget en rekke installasjoner, blant dette bestillingsverk som har blitt vist i Storbritannia og internasjonalt.I hennes nåværende praksis er hun opptatt av oppfatning, kontaktflater, sensasjon og gjensidige behov. Hun er interessert i hvordan kroppene våre samhandler med våre miljøer og med ikke-menneskelige ting. www.saffysetohy.co.uk

Bill Thompson er en lydartist og komponist. Som kunstner er han spesielt interessert i vår oppfatning og kroppslig tilstedeværelse. Hans installasjoner og forestillinger bruker ofte gjenstander, opptak, levende elektronikk og digitale medier for å skape miljøer som oppfordrer til aktiv tilstedeværelse i øyeblikket. Han bruker den samme strategien i sine komposisjoner, som ofte inneholder lange toner, tette teksturer og ubestemte eller improviserte strukturer. Han har skrevet for en rekke instrumenter, inkludert stemme, gitar, kontrabass, sekkepipe, perkusjon, orgel, strengekvartett, blandede ensembler og liveelektronikk. Som solo utøver jobber han hovedsakelig med liveelektronikk, selv om han opprinnelig ble trent som gitarist. billthompson.org