•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Makt og Avmakt

Tony Tran og Antero Hein


Søndag 11 nov. kl. 15.00, Frityren, Arktisk kultursenter



"Makt og avmakt" er en intens og personlig duett hvor makthierarkier og dynamikker utforskes gjennom samtidsdans.
Maktforhold gjør seg gjeldene i store og små menneskegrupper og sosiale relasjoner. I denne danseforestillingen forsøker to unge menn, danserne Antero Hein og Tony Tran, å finne sin rolle i sitt forhold til hverandre. De beveger seg i et fysisk univers med stadig utprøving av hverandres grenser. Hvordan formes et menneske i møte med et annet? Hva skjer i maktspillet mellom dem? Hva tenker vi egentlig på som en egen identitet?

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
Foto: Andreas Daugstad Leonardsen

Koreografi, dans Tony Tran, Antero Hein Komponist Jens L. Thomsen Foto, video Hein Creations + Zbigniew Ziggi Wantuch Co-produsenter Dansearena nord, SEANSE, Menningarmiðstöð Fljótsdalshéraðs Samarbeidspartnere Reykjavik Dance Atelier, Kulturhuset/Stadsteater Stockholm

Lengde 40 min.


Tony Tran er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og Kunsthøgskolen i Oslo. Han har jobbet som frilansdansekunstner med base i Oslo siden 2012. Foruten å ha jobbet som utøver for flere norske koreografere, skaper han sine egne prosjekter i samarbeid med andre kunstnere. Hans verk har hittil blitt vist på forskjellige arenaer og spillesteder i Norge, Sverige, Island og Nederland.

Finsksvenske Antero Hein er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. I 2013 startet han Hein Creations, hvor han arbeider med film og fotografi gjennom dans og kunst. Han er en aktiv frilansdanser med base i Oslo. Han grunnla parkour-gruppen “TiP” i 2006, som nå designer parkour-parker i Sverige, holder treninger og workshops og deltar i eventer, filmer og reklamer.

Jens L. Thomsen er en aktiv musiker og komponist fra Færøyene, men har i dag base i London. Han har en BA (Hons) fra Thames Valley University London (UK) og driver bandet ORKA som er kjent for sine selvskapende instrumenter og unike lydbilde. Thomsen har blant annet komponert musikk til kortfilmer av Marianna Mørkøre & Rannvá Káradóttir og Heidrik áHeygum. Han har også komponert musikk for moteskaper Barbara i Gongini under Copenhagen Fashion Week. Thomsen er også med i det eksperimentelle teaterkompaniet Det Ferosche Compagnie.

Støttet av Nordisk kulturfond, Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Dansekunst i Østfold, Moss kommune