•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

PROLOUGE

Björn Säfsten


Lørd. 10 nov. kl. 20.00, Frityren, Arktisk kultursenter"Prologue" er et spill av oppfatning, handlinger og spørsmål om hvem som er ansvarlig. En eksplosiv og intim solo med Sophie Augot.
Et åpent rom gir utsikt over en person, øynene dekket, en kvinne som ser ut til ingenting. Hun søker i en verden av signifikatorer, leter etter et språk å holde fast på. Hun bevæpner seg og blir noe nytt gjennom å transformere informasjon og klisjeer som ellers ville ha ført henne til en annen identitet. Det er alt et spill. Et spill av oppfatning. Et spill av handlinger og spørsmål om hvem som er ansvarlig. Hun blir gjenfødt på nytt, sammen med publikum, tilskueren. Hun undersøker mulighetene for hvem hun kan bli i den gitte situasjon.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48380

  Caption Text

  Link
Foto: Chrisander Brun

I "Prologue" undersøker Björn Säfsten og Sophie Augot volden i språk. Kroppen og sinnet og dets tilkoblede handlinger er eksponert. Fokuset er på å skape identifiserte representasjoner av personligheter og deretter sette dem i et rollespill, som sjonglerer både deres konstruksjon og deres mulige betydning. Det er et spill med både syntaksen og semantikken i kroppen og dens bevegelser.

Forestillingen bringer bilder til livet som visuelt problematiserer vårt begrep om tolkning.Arbeidet er et omarbeidet av et stykke for to utøvere fra 2012, til et verk for en enkelt utøver.

Lengde 45 min


Ide og konsept Anja Arnquist, Sophie Augot, Björn Säfsten Koreografi Björn Säfsten Performer Sophie Augot Kostyme design Sophie Augot Lys design Susanna Hedin, Lumination of Sweden/SuToDa Lyd design Jon Skoog Fotograf Chrisander Brun Produksjon Säfsten Produktion og Nordberg Movement Co-produksjon Säfsten Produktion og NorrlandsOperan Støttet av the Swedish Arts Council, City of Stockholm, Umeå Academy of Fine Arts og the Swedish Research Council

I arbeidene til koreografen Björn Säfsten blir kropp, tankene og deres tilknyttede aktiviteter undersøkt, dissekert og utstilt. Hans koreografiske praksis utarbeider en blanding av akutte detaljer og store gestus i sine individuelle artister, som humoristisk tiltrekker seeren å speile seg i bevegelsene foran dem. Säfsten har skapt en serie selvproduserte stykker siden 2006 og har også fått bestillingsverk for å samarbeide med Skånes Dansteater, Malmö og Cullberg Ballet, Stockholm, for å nevne noen. Han ble tildelt Cullberg-prisen i 2009.
www.bjorn-safsten.com