•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Som om livet ditt var knyttet til mitt

Nadja Voorham


Åpning: Torsdag 8 November kl. 13.30-15.00
Siste dag: 30.11

Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms
Åpningstider:
Mandag - Fredag: 09.00-15.00
Lørdag - Søndag 11.00-14.00Denne utstillingen av video-portretter ber seeren å reflektere over forbindelsene mellom de intervjuede, som alle bor i Hammerfest.


"Som om livet ditt var knyttet til mitt" er en serie på 7 video-portretter som presenteres som en del av prosjektet "Morgendagens Vitner" av LAVA-Dansproduktion og Stellaris DansTeater "Morgendagens Vitner" er et danse/teaterprosjekt som skildrer krigens påvirkning på individet og hva det betyr å bli tvunget til å forlate hjemmet ditt, din familie eller ditt land på grunn av krig. Det trekker linjene fra andre verdenskrig til nåtiden, fra tvangsevakueringen av Finnmark og flammehavet som fulgte, til historiene om flyktninger som nylig har flyktet fra krig og konflikt i ande deler av verden.

Portrettene i "Som om livet ditt var knyttet til mitt" er av fire mennesker som har flyktet hjemlandet til Norge på grunn av krig og tre som levde gjennom tvangsevakueringen av Finnmark. De snakker om å leve og overleve; om deres reiser, sorger, gleder og umuligheten til å glemme; de reflekterer over å være barn og å glemme å være barn.

  • Stacks Image 48561

    Caption Text

    Link
Foto: Nadja Voorham

Produsert av LAVADansproduktion i samarbeid med Stellaris DansTeater og Gjenreiningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms. Med støtte fra Svenska Postkodstiftelsen.

Intervjuobjektene:
Ahmed Takesh, Syria
Mahir Abdullrahman, Syria
Mohammad Khaled, Syria
Odd Selnes, Norge
Randi Simonsen, Norge
Thorbjørn Stenvoll, Norge
Zubair Mangal, Afghanistan

"Som om livet ditt var knyttet til mitt" er en del av diktet skrevet av Mohammad Khaled.

Vi gjør oppmerksom på at det arrangeres omvisning av Gjenreisningsmuseet lørdag kl. 12.00 (på norsk) og søndag kl. 11.30 (på engelsk). www.gjenreisningsmuseet.noStacks Image 48697
Stacks Image 48700
Stacks Image 48706
Stacks Image 48715