•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Soufflette

Carte Blanche


Onsdag 7 nov. kl. 20.00, Ole Olsensalen, Arktisk kulturssenterEn musikalsk reise gjennom århundrer.


I Soufflette spør den Paris-baserte koreografen François Chaignaud: «hva om en person fra Middelalderenblåste luft gjennom våre lepper?».

I skumringslys trer skikkelser kledd i store ullkostymer frem, skikkelsene kaster seg inn i rytmiske ritualer krydret med lovsang. Danserne synger flerstemt mens de tramper, står på hodet, danser sammen og alene før de finner hverandre og blir en egen kult som skaper grunnlaget for en blomstrende finale.

I Soufflette blir vi med på en musikalsk reise som blåser liv i Middelalderens tradisjoner. Forestillingen utfolder seg som en berusende midtsommernattsfest full av liv, sang og danselyst.

Inspirert av de gigantiske og fantastiske strikkekostymene Romain Brau som blir brukt i stykket Soufflette, inviterer vi dere alle til å ta del i en helt spesiell festival ettersnakk serie, som vi har kalt for «Tåkeprat» (fordi det å snakke om dans kan være litt sånn tåkete for mange). Etter denne forestillingen, og med referanse til strikkekostymene inviterer vi til en «Tåkeprat & Strikk» i vårt koselige strikkehjørne, hvor vi i samarbeid med Hammerfest Husflidslag oppfordrer alle til å delta i vårt prosjekt med å strikke en lapp til å bidra til et gigantisk Barents Strikkelappeteppe. Og mens vi strikker så skal vi prate om dans, hvordan det berører oss det vi har sett og opplevd i løpet av dagen på festivalen. Tåkeprat & Strikk er gratis.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link

Musical archives from 12th and 13th century keep the memories of the first attempts at composing polyphony in the western world. This is a fascinating moment where we can witness how an organized community creates its own architecture, builds a way to coexist and sing together. The memory of those first polyphonies blows into our mouths, lungs and bodies. They confront with contemporary anthems to create unheard pieces.- François Chaignaud
Varighet 70 min (ingen pause)

Konsept og koreografi François Chaignaud En samproduksjon med Festspillene i Bergen Scenedesign Romain Brau Lysdesign Abigail Fowler Kostymedesign Romain Brau Komposisjon og arrangement Jostein Gundersen PR-foto Helge Hansen Dans Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Noam Eidelman Shatil, Daniel Mariblanca, Olha Stetsyuk, Adrian Bartczak, Irene Vesterhus Theisen, Harald Beharie, Timothy Bartlett, Aslak Aune Nygård, Chihiro Araki, Anne Lise Rønne. Soufflette er en co-produksjon sammen med Festspillene i Bergen 2018 og hadde urpremiere 24. mai 2018.


OM CARTE BLANCHE
Vi vil forandre verden. Vårt privilegium er å ha en stemme i offentligheten – en stemme vi kan gi andre. Vi vil arbeide med koreografer som har en sterk driv og vilje til å snakke om identitet, nasjonalitet, grense, kjønn, mangfold, minoritet, felleskap og empati: Rå kunstnere – som skaper nyansert kroppsspråk og er villige til å blottstille sin sårbarhet.Vi kaster oss inn i disse tematikkene med stor lidenskap og engasjement. Vi bruker hele oss, hele vår kompetanse, og med hele vår væren kroppsliggjør vi disse visjonene, materialiserer disse meningene og bringer dem til vårt publikum. Publikum er nødvendig for oss. Gjennom publikums meninger og tolkninger får kunsten nytt liv og lever videre. Vi tar vårt samfunnsansvar på alvor. Vi er ambisiøse. Vi tar alltid risiko – fallhøyden er stor. Vi er ikke uredde, men vi kan ikke la redselen styre våre liv. www.carteblanche.no

OM FRANCOIS CHAIGNAUD
François Chaignaud bor og arbeider i Paris. Han er danser, performance artist og sanger, utdannet ved Conservatoire National Supérieur de Danse de Paris og har samarbeidet med mange koreografer (Charmatz, Huynh, Brun, Buffard).Fra " He’s One that Goes to Sea for Nothing but to Make him sick" (2004) til "Radio Vinci Park" (2016 - i samarbeid med Theo Mercier), har han skapt forestillinger hvor dans og sang krysser hverandre, i mange miljøer og inspirerende møtesteder. Her tar muligheten for en kropp form, og bevarer mellomrommet mellom den sensuelle strenge bevegelsen, den stemningsfulle kraften i sang og samlingen av heterogene historiske referanser - fra erotisk litteratur (Aussi Bien Que Ton Cœur Ouvre Moi Les Genoux, 2008 ) til hellig kunst (Dumy Moyi, 2013). Hans siste samarbeid omfatter verk med visuell kunstner Théo Mercier, Sophia Al Maria, med forfatter Anne james Chaton, kunstnere Phia Ménard-Nosfell, Marie Caroline Hominal, Jérôme Marin og video maker César Vayssié. Hans arbeid er vist over hele verden.

Stacks Image 48397
Stacks Image 48421