•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Kulturell Investering og Stedsutvikling - ISOBAR 2019

Torsdag 7 november kl. 9:00 – 16:00, SOT bar & burger

God stedsutvikling er viktig for trivsel og trygghet, bosetting, næringsutvikling og ivaretakelse av miljøhensyn. Kommuner som lykkes med å utvikle attraktive og levende byer og tettsteder kjennetegnes ved å være aktive samfunnsutviklere, har et helhetlig og langsiktig grep på arbeidet, og spiller på lag med innbyggere og lokalt næringsliv. (Fra regjeringens hjemmeside).

Med dette som bakteppe inviterer DanseFestival Barents deg til et inspirerende en-dags seminar, som er rettet mot de som jobber med å utvikle et levende og bærekraftig lokalt næringsliv i sine egne kommuner. Denne dagen vil tilby nye tenkemåter for de som er involvert i å utvikle nye fylkestrategier, og også for de som jobber innen turistnæringen. Vi ønsker deg velkommen til et inspirerende og tankevekkende seminar.

Vi inviterer også deg som er kunstner for å være med på denne viktige dialogen om hvordan kunsten og kunstnere kan bidra til samfunnsutvikling og stedsforankring.

Hvordan kan vi sammen være med på å skape de nødvendige arenaene og tilrettelegge for demokratiske møteplasser i lokalsamfunnet? Hvordan kan vi forstå hverandres roller bedre, og skape gode samarbeidsprosjekter som er bærekraftige for alle ledd i næringskjeden?

 • Stacks Image 48581

  "Fordypningsrommet Fleinvær – The Arctic Hideaway" Foto: Martin Losvik

 • Stacks Image 48582

  "Fordypningsrommet Fleinvær – The Arctic Hideaway" Foto: Martin Losvik

  Link
 • Stacks Image 48583

  Fleinvær Foto: Ole Forbrigd

  Link

PROGRAM

Vær oppmerksom på at hovedspråket til seminaret er engelsk.
Moderator: Gull Øzger

Bjørn Eirik Olsen
“Kunstens og kulturens betydning for en ny tankegang”

Stacks Image 48626
Vi står foran store utfordringer, noe som betyr at verden må forlate den gamle måten å tenke og handle på. En viktig del av endringen ser ut til å være et kognitivt sprang der stilltiende kunnskap, intuisjon og kreativitet spiller sentrale roller. Dette betyr at attributtene og arbeidsmetodene for kunst og kulturell virksomhet blir stadig viktigere.

Bjørn Eirik Olsen er ansatt som forsker og prosjektleder ved Universitetet i Tromsø, og jobber med kreative og kulturelle næringer. Fra 2012 til 2019 var han leder for Kulturnæringsstiftelsen i SpareBank 1 Nord-Norge.

Foto: Knut Aaserud

Bente Andersen

Stacks Image 48643
Bente S. Andersen er kunstnerisk leder og scenekunstner i Samovarteateret, Kirkenes. Andersen har vært ansvarlig for utallige kunst og kulturproduksjoner på kryss og tvers av grensene i nord. Hun har jobbet målrettet for at kunst og kultur skal være et bærende element innen stedsutvikling i bl.a Sør-Varanger kommune.

Foto: Samovarteateret 


Håvard Lund
"Fordypningsrommet Fleinvær – The Arctic Hideaway"

Stacks Image 48656
Fordypningsrommet Fleinvær – The Arctic Hideaway ligger på øya Sørvær, som en del av øygruppa Fleinvær i Gildeskål kommune. Det veiløse fiskeværet er i dag bosted for ni fastboende, og er i sannhet et energigivende sted med utsikt til horisonten i venstre øyet mens Lofotveggen fyller det høyre. Konseptet har fått enorm oppmerksomhet fra nasjonal og internasjonal presse, og mottok Nordnorsk Arkitektturpris for 2016.

Håvard Lund er en en anerkjent jazz musiker og komponist. Han er også initiativtakeren til Fordypningsrommet Fleinvær – The Arctic Hideaway, et nyskapende prosjekt ved Nord-Norges vakre og dramatiske kystlinje. Gründeren sier at han kommer til ISOBAR med en rekke tilfeldigheter frekt pakket inn som selvbevissthet. Hans største inspirasjonskilder er byplanlegger Richard Florida, samfunnsbygger Roar Svenning, samt tidligere festspill direktør Birger Carlsen, så Håvards resultater er nok ikke helt tilfeldige.

Foto: Øivind Arvola

PRIS: 
Seminar pris: 1500 NOK 
Kunstnerpris/selvstendig næringsdrivende: 1000 NOK
Påmeldte deltakere faktureres.
Vi oppfordrer institusjoner/kommuner/fylker til å sponse en av sine lokale kunstnere til å delta på seminaret.
Vi gjør oppmerksom på at Festivalpass ikke gir rabatt på ISOBAR.

Prisen inkluderer:
• Lunsj under ISOBAR (vennligst gjør oss oppmerksom på evt. diett og allergier)
• Forestillingen ”Bird (come back to bones)” av Dansinitiativet. Les  mer om forestillingen her. 
• Festivalpass som gir 50% rabatt på festivalens forestillinger

PÅMELDING:
Påmelding: post@dansefestivalbarents.no

 Ved påmelding vær vennlig å merke e-posten med:
• ”ISOBAR Påmelding” i e-postens emnefelt
• Navn og kontaktinfo til påmeldte (adresse, epost, tlf, jobbtittel)
• Eventuelle diett/allergier/vegan/vegetarianer
• Overnatting og frokostbehov (se Smarthotel overnattingstilbud under)
• Faktureringsadresse

 TIDSKJEMA:
09:00 - 09:20          Kaffe, vafler og frukt
09.20 - 09:30          Velkommen
09:30 - 10.30           Bjørn Eirik Olsen
15 min pause
10:45- 11:45            Bente S. Andersen
11:45 -12:30            Lunsj på SOT
12:30 - 13:30           Håvard Lund
15 min pause
13:45 – 14:45           Paneldiskusjon v/ Gull Øzger
30 min pause
15:15 – 16:00           FORESTILLING: Birds (come back to bones)

 SE FESTIVALENS HOVEDPROGRAM: http://www.dansefestivalbarents.no for informasjon om forestillinger, seminarer og prosjekter du kan delta på under festivaluken, samt informasjon om Hammerfest.

 REISE INFORMASJON: http://www.dansefestivalbarents.no/reiseinfo.php
Dette seminaret er lagt til å passe hurtigbåtens rute for dagstur Alta-Hammerfest; avgang Alta 07:00 – ankomst Hammerfest 8:40, retur 16:40 – 18:20. DanseFestival Barents er ikke ansvarlig for ruteendringer.

 SMARTHOTEL OVERNATTINGSTILBUD:
For deltakere på ISOBAR har vi et spesielt festivaltilbud på Smarthotel Hammerfest som ligger rett ved siden av Arktisk kultursenter, der de fleste aktivitetene vil foregå. 

 Enkeltrom: kr. 680,-
Dobbeltrom: kr. 750,-
Superior: kr. 850,-
Juniorsuite: kr. 1000,-

 Om du ønsker frokost kommer et tillegg på 120 kr. Opplys om du ønsker benytte deg av dette tilbudet når du bestiller overnatting.

Seminaret er et samarbeid mellom DanseFestival Barents og SOT Hammerfest

Stacks Image 48696