•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Dark Matters

Saffy Setohy & Joanna Young

Hele festivaluka i bybildet


Dark Matters er en serie med deltagende og performative intervensjoner rundt omkring i Hammerfest, av og med kunstnerne Saffy Setohy og Joanna Young. Kunstnerne er på residens hos Dansearena nord i forkant av festivalen før de presenterer noen av resultatene fra residensen under DanseFestival Barents. Med utgangspunkt i sine utvidede koreografiske praksiser og samarbeidsinteresser vil nøkkeltemaer i deres utforskning handle om respons til sted og mennesker. De vil ta for seg vårt forhold til vann, til mørket og det ukjente og de spesielle forholdene som finner sted i naturen rundt Hammerfest på denne årstiden.

Saffy og Joanna er sosialt engasjerte artister som jobber på tvers av fagområder, som inkluderer dans og performance, visuell kunst og lyd. De er forent i sine interesser i improvisasjon, tverrfaglighet og samarbeid, med en etos av raushet. De trekker på økologisk og ny materialistisk tenking i sin praksis. Dette fører dem til å utforske ikke-menneske sentriske måter å jobbe på.

Tracing Places
En del av Dark Matters prosjektet under DanseFestival Barents.

Fredag 8. november kl.14.00-16.00
Lørdag 9. november kl.12.00-14.00

Hammerfest bibliotek.

Møt og ta del i prosjektet til festivalkunstnerne Saffy og Joanna på biblioteket hvor de vil tegne, lese, bevege seg og produsere ting. Du er invitert til å stikke innom på en prat over kaffe og kjeks, og samtidig ta del i aktivitetene deres som kommer til å resultere i en «koreorafisk bok» som vil bli produsert i dialog med de spesielle forholdene i Hammerfest på denne tiden av året.

VISNINGER:

Koselig
En del av Dark Matters prosjektet under DanseFestival Barents.

Festivalkunstnerne Saffy og Joanna ønsker mørketiden velkommen med koselig samvær og stearinlys. Vi møtes i mollafjæra for en kort tur hvor vi nyter overgangen fra lys til mørke. Etterpå vandrer vi til residenshuset i Fjellgata 51 for mat, performances og samtaler.

Søndag 10. november - kombineres med Pandramadans 12:00 - 15:00
Alle alder. Max. 15. personer. Reserver plass: post@dansefestivalbarents.no. MERK: Panoramadans Booking.

  • Stacks Image 48581

    Caption Text

    Link
Foto: Joanna Young

Saffy Setohy er en Glasgow-basert dansekunstner som jobber på tvers av og mellom koreografi, performance, deltakende praksis og bevegelsesretning. Samarbeid, tverrfaglighet og forhold til sted, mennesker og kontekst er kjernen i Saffys arbeid. Koreografiske prosjekter har tatt en rekke former og har blitt bestilt og presentert i Storbritannia og internasjonalt, i en rekke landlige og urbane kontekster. De siste årene har Saffy vært en del av InSitu, det europeiske nettverket for fremføring i det offentlige rom. I 2017 ble hun tildelt et koreograf stipend av Scottish Dance Theatre and Saltire Society, og ble valgt ut til å delta i Dance Artist / Curator Mentorship Scheme, støttet av Siobhan Davies Dance. Hun var en ‘emerging artist in residence’ på Southbank senteret I London fra 2010-2012.Saffy har utdannelsen sin fra Laban senteret i London og har opptrådt i en rekke verker av koreografer, inkludert Henrietta Hale, Matthias Sperling, Angela Praed, Willi Dorner og Yvonne Rainer. Hun er medlem av og sitter i styret for The Work Room, en kunstnerledet organisasjon som støtter utviklingen av koreografisk praksis. www.saffysetohy.co.uk 

Joanna Young er en koreograf med base i Glasgow. Hun ble beskrevet av Dancing Times som "en eventyrlig koreografisk stemme". Hennes arbeider innebærer ofte en meditativ og sensuell tone, med intrikat utforming og tid til å stille inn i bevegelsene mellom mennesker, steder og ting. Tverrfaglig samarbeid er kjernen i Joannas arbeid. Prosjekter og praksis dukker opp ved å lytte og svare, noe som leder en inkluderende, medforfattende og deltakende prosess.Joanna jobber i både landlige og urbane kontekster, noe som har resultert i utendørs, galleri og stedspesifikke installasjoner; sceneproduksjoner; film; og lydvandringer. I løpet av de siste 12 årene har hun mottatt prosjektfinansiering fra Arts Council of Wales og hatt en rekke britiske og internasjonale kommisjoner. Nyere samarbeidsprosjekter inkluderer: ‘Betingelser for mulighet’ (finansiert gjennom en Creative Wales Award); ‘Og alle mennene vi så i dag’ (bestilt av Southampton University); og ‘Ukjente steder’ (bestilt av Shropshire Inclusive Dance)´. I 2017 fullførte Joanna en Masters in Choreography (med utmerkelse) fra London Contemporary Dance School.Joanna tilrettelegger regelmessig inkluderende workshops i en rekke utdannings-, fellesskaps- og helsekontekster. Hun er en av grunderene og medlem av Groundwork Pro (Cardiff), og medlem av det kunstnerledde kollektivintervall (Bristol), Maynard Friends (Wales) og BoW Collective (Skottland). www.joannayoung.co.uk