•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Digging into my magnificent trashbin, I`m searching for my life

Haugen Produksjoner


Fredag 8 november, 20:00, Frityren, Arktisk kultursenter


Noen er redd for edderkopper… andre for å knytte seg til et annet menneske. Med utgangspunkt i skinnende søppelkasser leter vi i livene våre og håper på helbredelse.

Vi trenger hverandre for å forstå og erfare oss selv i verden. Fem særegne dansekunstnere har fått i oppgave og grave i egne historier. Haugen Produksjoner tar publikum med på en reise – ut av teaterrommet og inn i virkeligheten, en virkelighet som også kan være poetisk og fylt med bevegelse. 

Hvert menneske er som en levende historiebok, en bærer av unike fortellinger som er med på å forme oss som mennesker. Disse historiene kan gå fantasien og fiksjonen en lang gang. Hver utøvers unike stemme, fortelling, historie, bakgrunn er et springbrett til å skape nye, tidsviktige fortellinger i form av en forestilling hvor det er plass til humor, sorg, alvor.

Historiene er nødvendig for å bygge tilhørighet og identitet, men de kan også være med på å holde oss fastslåst i gamle mønstrer og ideer. Utgangspunktet i forestillingen er utøvernes egne personlige historier, både trivielle og hverdagslige så vel som sjelsettende og dyptpløyende.

Lengde informasjon kommer (ingen pause)
Vær oppmerksom på at denne forestillingen inneholder nakenhet.

Ide, konsept og danserkunstner Anne Katrine Haugen Dansekunstnere Gerd Kaisa Vorren, Jenny Maria Svensson, Alexander Aarø, Jordi Cortes Molina Installasjonskunstner Lawrence Malstaf Komponist Erik Stifjell Dramaturgi/veileder Jon Tombre, Kristina Junttila Produsent/veileder Liv Hanne Haugen Støttet av Tromsø kommune, Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde, Norsk kulturrråd, Tromsø kulturskole, Dansearena nord

Forestillingen hadde premiere på Festspillene i Nord-Norge 23 juni 2018.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48380

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48381

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48583

  Caption Text

  Link
Foto: Jamie Michael Bivard og Lise Mathiesen

Anne Katrine Haugen forteller:

Vi lever i en tid med store dramatiske skift og svingninger i verden; Terror, flyktningskrisa, miljøtrusler. Verden og storsamfunnet trenger at vi bryr oss og tar ansvar. Samtidig er det et enormt fokuset på individ, selvrealisering og eksponering og hvor din historie er noe du kan blogge om og tjene penger på. Hvordan manøvrere i et kompleks landskap og i spenningsfeltet mellom et jeg og et vi? Vi trenger hverandre for å forstå og erfare oss selv i verden, dele fjes til fjes, og ikke bare på fjesboka. Måten dette vil bli gjort på er ved å zoome inn på enkeltmennesket, på mellom-menneskelige møter med tematikk som; Hvordan har min historie formet meg til den jeg er idag, hvem er jeg uten historien min, hva ønsker jeg meg av livet videre? Slik vil våre personlige fortellinger kunne speile de universelle og de som finner sted ute i verden, og slik si noe om det komplekse ved det å være menneske idag.
Anmeldelse Harstad Tidene Knut Godø:

"Forestillingen er stor, nesten formidabel, og har en hel del på hjertet." 

"God performancekunst skal gjerne rive i stykker noen småting i publikums oppfatninger. Det tror jeg ganske sikkert at denne forestillingen er i stand til, og da er jo verden bittelitt forandret når applausen har lagt seg."

"…. Det handler jo om hele greia, hele elendigheten, hele livsprosessen, kort sagt, summen av måten vi taklet de store opplevelser på, rystelsene, livserfaringene, måten vi bygger, begriper og balanserer tilværelsen på. Sterke historier med tykk relevans i ethvert menneske. Spesielt det vi legger vekk, fordi det var for tungt, ubehagelig eller vanskelig, all gørra nederst i bøtta av levd liv vi står og vagler på. Du vet: Livskiten."


Anne Katrine Haugen (født i Hammerfest) er dansekunstner, koreograf og produsent, bosatt i Tromsø. Anne Katrine har sin utdannelse fra London Studio Center (1987-89) og London Contemporary Dance School (1989-91). Hun arbeidet med den nederlandske koreografen Angelika Oei i alle hennes produksjoner og dansefilmer fra 1991-98 som ble vist og turnert i hele Europa, Canada og USA. Jobbet med Stellaris DansTeater 1998-03. Stiftet Haugen Produksjoner i 2003 med Liv Hanne Haugen og lagd forestillingene Søstre (03), Ulv i Skoen, (06), Joik (09,) Frø Frø Frø(10) og vandreforestillingene Mátki, Riddu Riddu (07), Reisen i Engledalen (09), Den Som Ser (10) og Reisen, Den Som Ser # 2 (11), ForDetteErDetVerdt, dansedikt (12), HomeMade (13), Tygg! (13) og Søstre 11 år etter (14) og Digging into my magnificent trashbin I´m searching for my life (18) Var med å stifte RadArt i 2004 og medlem i FNND og Noda.

Anne Katrine gjør forestillinger både for scenen, black box og site-specific; forestillinger ute i naturen, i hjemmet, restauranter. Hun bruker dokumentarisme, immersive og interaktivitet i hennes forestillinger og alle er lagd i fra scratch, Devising Theatre. Hun jobber også på tvers av sjangerer; tekst, film, installasjon og dans.

Haugen Produksjoner ble stiftet i 2003 av søstrene Liv Hanne og Anne Katrine Haugen i forbindelse med deres første felles forestillingen «Søstre». «Søstre» ble vist 180 ganger, og turnerte land og strand rundt i regi av Riksteatret og Den Kulturelle Skolesekken. Siden da har Anne Katrine og Liv Hanne initiert hver sine forestillinger, men alltid i nært samarbeid med hverandre. Begge har sin danseutdanning fra blant annet London Contemporary Dance School, og etter det jobbet innen forskjellige dansekompanier i Belgia og Nederland.

Dokumentarisme og fiksjon, opprørstrang og abstrakt dans, samt en sterk forankring i nordnorsk identitet og tilhørighet er noen av stikkordene for Haugen Produksjoners kunstneriske motivasjon. Inkluderende arbeidsprosesser og nære samarbeider ofte på tvers av sjangre, er viktige strukturer som sikrer stadig nye bevegelser og uttrykk. Et ønske om å være underveis, sammen med nysgjerrighet og interesse for å fange opp det som til enhver tid rører seg her og nå, er den viktigste motivasjonen for Haugen Produksjoners arbeid og dansekunst. Etter mange år ute i Europa ønsker nå begge søstrene Europa velkommen til Tromsø ved at de ofte inviterer utenlandske kunstnere inn i prosjektene deres. www.haugenproduksjoner.no


Stacks Image 48574
Stacks Image 48522
Stacks Image 48551
Stacks Image 48541

Stacks Image 48561
Stacks Image 48544
Stacks Image 48538