•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

hun&hund

Haugen Produksjoner

Fredag 8 november, 18:00 Bakteppet på Jernteppet

Det er duket for en usedvanlig duett når Hunden Hera inntar scenen som scenekunstner sammen med eier Liv Hanne Haugen.
hun&hund er en scenisk hendelse som finner sted mellom dansekunstner L.H. Haugen og hennes hund Hera, en heller uforutsigbar dansepartner. Forholdet mellom hun&hund er noe uvanlig, ikke bare fordi det nå iscenesettes, men fordi hund ikke er underlagt samfunnets sedvanlige disiplinering av arten. At Haugen gir Hera frie tøyler for å innfri egen frihetstrang, fører til at hun hundses som hundeeier, noe som satte henne på å utvikle hendelsen hun&hund for å problematisere forholdet. Hera er til hund å være, en erfaren scenekunstutøver med et stort talent for tilstedeværelse. Haugen som i så måte lar seg irritere og inspirere av Hera, har gjort hund til sin læremester. Det er disse mer og mindre vellykkede øvelsene i nærvær som hun&hund setter i scene, men også hverdagslig interaksjon mellom hun&hund, som åpner for både gjenkjennelse og overraskelse.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
Foto: Martin Eilertsen PIXEL&PAINT

Billettinformasjon
Billett kan kjøpes på DanseFestival Barents Vipps eller i døra

Fullpris: 150 NOK
Rabbatert (Student/Senior): 100 NOK
Festivalpasspris (hvis du har festivalpass): 75 NOK

FESTIVALPASS
Festivalpass kjøper du her: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=158&arrnr=20378
Festivalpass gir deg 50% rabatt på fullpris billetter til forestillinger
(obs. gjelder ikke MOTION-REMOTE, Panoramadans, ISOBAR seminar og Filmseminar)

Lengde informasjon kommer (ingen pause)

Etter en idé av Liv Hanne Haugen, inspirert av Hera Av og med Hera & Liv Hanne Haugen Konsulent, medskaper og bidragsyter på mange plan Sidsel Pape Konsulent og hands-on på mange generelle og spesifikke ting Anne Katrine Haugen Bistand på det visuelle og det aktuelle Lawrence Malstaf Takk til store og små hunder, kolleger og venner

Liv Hanne Haugen ble født i Hammerfest og vokste opp i Tromsø. Hun er utdannet fra Arts Educational schools, London Contemporary Dance School (UK), og School for new Dance Development (NL).I 2003 stiftet Liv Hanne kompaniet «Haugen Produksjoner» sammen med sin søster og kollega Anne Katrine. Som danser og scenekunstutøver, har hun lang erfaring fra det internasjonale dansemiljøet, bl.a. m. Wim Vandekeybus (BE) og Pierre Droulers (FR). Nasjonalt har hun jobbet med bl.a. Stellaris DansTeater, A. Sjølie Sveen og Hålogaland Teater. Hun har siden 1996 produsert egne koreografier på tvers av kunstsjangere og i ulike samarbeider.  Her kan nevnes nære samarbeider med bl.a. artisten Mari Boine, Anja Kowalski (BE), Frederik Croene (BE) og Lawrence Malstaf. Hun jobber jevnlig med KOLLEKTIVET, som består av T. Næss, J. Tombre, A. Sveen, L. Malstaf, hvor de undersøker alternative arbeidsformer gjennom tidsaktuell tematikk. Med utgangspunkt i dans, spenner hennes uttrykk seg over i vokal, performance og tekstarbeid. Liv Hanne er sanger i bandet «LIV» og turnerer i Europa og Norge med den fransk-norske gruppen. Liv Hanne var også med på å stifte kunstnerkollektivet «Bains::Connective» i Brussel, og RadArt, Nettverk for Fri Scenekunst i Tromsø. Hun har vært festivalkunster under DanseFestival Barents i 2013. Liv Hanne Haugen har mottatt tilsammen 5 år med Statens arbeidsstipend og vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden 2018. 

Stacks Image 48572
Haugen Produksjoner ble stiftet i 2003 av søstrene Liv Hanne og Anne Katrine Haugen i forbindelse med deres første felles forestillingen «Søstre». «Søstre» ble vist 180 ganger, og turnerte land og strand rundt i regi av Riksteatret og Den Kulturelle Skolesekken. Siden da har Anne Katrine og Liv Hanne initiert hver sine forestillinger, men alltid i nært samarbeid med hverandre. Begge har sin danseutdanning fra blant annet London Contemporary Dance School, og etter det jobbet innen forskjellige dansekompanier i Belgia og Nederland.

Dokumentarisme og fiksjon, opprørstrang og abstrakt dans, samt en sterk forankring i nordnorsk identitet og tilhørighet er noen av stikkordene for Haugen Produksjoners kunstneriske motivasjon. Inkluderende arbeidsprosesser og nære samarbeider ofte på tvers av sjangre, er viktige strukturer som sikrer stadig nye bevegelser og uttrykk. Et ønske om å være underveis, sammen med nysgjerrighet og interesse for å fange opp det som til enhver tid rører seg her og nå, er den viktigste motivasjonen for Haugen Produksjoners arbeid og dansekunst. Etter mange år ute i Europa ønsker nå begge søstrene Europa velkommen til Tromsø ved at de ofte inviterer utenlandske kunstnere inn i prosjektene deres. www.haugenproduksjoner.no