•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Solace

Numen Company og Figurteatret i Nordland


Lørdag 9 november kl. 20:00, Ole Olsen, Arktisk kultursenter


Gebert gjør en helt fantastisk jobb med å gi han bevegelser som er så troverdige, så detaljerte og så fulle av signaler om sinnstilstand og karakter at det tidvis er vanskelig å huske at det er en dukke. - Lofotposten

SOLACE er en poetisk forestilling som henter inspirasjon fra det japanske Butoh teatret.  Solace kommer av det latinske «sōlātium» betyr trøst/ lindring. En dukkefører og en danser bindes sammen av minner, i et grelt ørkenlignende landskap. 
 
En ung gutt står fast og alene på et mørkt og ukjent sted. Omringet av karakterer som han føler, men ikke kan se. Er de hans beskyttere eller hans fiender? SOLACE er en visuell teaterforestilling med gåtefulle assosiative bilder, som berører det skjøre forholdet mellom omsorg og forvandling. Solace er en ny produksjon av Uta Gebert (Tyskland), samtidskunstner, dukkespiller og kunstnerisk leder av Numen Company.

 • Stacks Image 48372

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48373

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48374

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48380

  Caption Text

  Link
Foto: Uba Gebert

Lengde 55 min (ingen pause) Passer fra 12 år

Regi, utøver, konsept, dukker, scenografi og kostymer Uta Gebert Danser Marine Chesnais/ Mélanie Cholet/ Gabriel Hermand-Priquet Komponist/musikk Hahn Rowe Lysdesign Jérôme Houlès Kunstnerisk samarbeidspartner, Outside eye Gabriel Hermand-Priquet Dramaturgisk konsulent Ruth Mariën

Figurteatret i Nordland Geir-Ove Andersen, Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Tim Lucassen, Jan Erik Skarby og Anne Sørfjell

Numen Company Team i Tyskland
Dramaturgiske konsulenter Geeske Otten og Meriam Bousselmi Kostymer Sonia Albartus og Uta Gebert Produsent, Tyskland Sophie Galibert Støttepartnere Silvia Brendenal; Kathrin Rachow  

Uta Gebert Samarbeidspartnere
Solace er produsert av Numen Company i samarbeid med Figurteatret i Nordland Og i co-produksjon med TJP - Centre dramatique national d’Alsace; Schaubude Berlin; Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes Charleville-Mézières; Figurteatret i Nordland; CCPO Oloron Sainte Marie; Le Manège de Reims- Scène Nationale; T-Werk Potsdam; Le théâtre des 4 Saisons, Gradignan; Fonds Transfabrik - French-German fund for Performing Arts

 Støttet av Figurteatret i Nordland/ Nordland Fylkeskommune-Scene 8; Centre de la marionnette de Tournai (Belgium); Mouffetard - Théâtre des arts de la marionnettes (France)

TRAILERFigurteatret i Nordland er et internasjonalt produksjonssenter for figurteater. Teatret ble etablert i 1991 og har en stab på 6 fast ansatte, men ikke et fast ensemble. Hvert år produseres 5-6 forestillinger i co-produksjon med profesjonelle scenekunstnere/grupper fra inn- og utland.

Figurteatret administreres av Nordland Fylkeskommune og holder til i Lofoten, i fiskeværet Stamsund, som har omtrent 1000 innbyggere. I umiddelbar nærhet til teatret finnes matbutikk, restaurant, pub, rorbuutleie, kunstgalleri og friteaterscener. Stamsund Teaterfestival arrangeres også her hvert år. 

Numen Company er et synonym for den kunstneriske fornyelsen av den moderne dukketeater som overgår grensen til sjangeren. I løpet av karrieren har C.U. Gebert samarbeidet med flere europeiske teatre som støtter og sponser Numen Company. Fra en egenprodusert solo i 2005 opp til prisen Création et Expérimentation av Institut de la Marionnette i Charleville-Mézières i 2015, har utøveren og scenografen innlemmet en moderne stil i en kunstform som frem til i dag er i utenfor tradisjon.

C.U. Gebert bruker scenen som et rom for naturskjønne eksperimenter og kunstnerisk forskning, kreativiteten er inspirert av intuisjon, oppfinnsom nysgjerrighet og produktiv spontanitet. Gebert utvikler et språk på scenen som er preget av hennes spesielle visuelle estetikk. En objektiv narrativ stil og en strukturell minimalisme gir hver av produksjonene en presis og egen essens. C.U. Gebert skaper mystiske visuelle bilder med en poetisk skjønnhet og en enorm forføringsmakt, utover den kjente virkeligheten.

For hvert prosjekt inviteres ulike artister til en kunstnerisk utveksling. Langtstående partnere er Ulrich Kodjo-Wendt, Mark Badur, Hahn Rowe, Gabriel-Hermand-Priquet, Sonja Albartus, Paul Friedrich.