•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Please Switch On (Your Mobile Phones)

TaikaBox

Fredag 8 november, 22:00 SOT bar og burger

Har du noen gang lurt på hvordan koreografer velger hva de skal lage dans ut av? Og hvordan de gjør ideer om til bevegelse? Og hvordan de gjør den bevegelsen til en forestilling? Nå kan du oppleve hele prosessen under ett arrangement.
Please Switch On (Your Mobile Phones) er et system for demokratisk samskapning av danseforestillinger. TaikaBox kommer til Hammerfest for å danne en ny gruppe dansekunstnere som lager korte dansestykker ut av dine historier. Ta med smarttelefonen din for å hjelpe oss med å bestemme hva vi skal lage og hvordan vi skal lage det. Hver PSO-begivenhet er en unikt opplevelser, der publikum styrer danserne. taikabox.com/pleaseswitchon

 • Stacks Image 48581

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48582

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48583

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48589

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48590

  Caption Text

  Link
Foto: Glasses’n Beard.

Billettinformasjon
Billett kan kjøpes på DanseFestival Barents Vipps eller i døra

Fullpris: 150 NOK
Rabbatert (Student/Senior): 100 NOK
Festivalpasspris (hvis du har festivalpass): 75 NOK

FESTIVALPASS
Festivalpass kjøper du her: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=158&arrnr=20378
Festivalpass gir deg 50% rabatt på fullpris billetter til forestillinger
(obs. gjelder ikke MOTION-REMOTE, Panoramadans, ISOBAR seminar og Filmseminar)

Lengde Ca. 1 time (ingen pause)

TaikaBox fra Oulu, Finland ble grunnlagt i Wales i 2010 av koreograf/danser Tanja Råman og digital kunstner/designer John Collingswood. Kompaniets navn er hentet fra det finske ordet: 'Taika' som betyr 'magisk' eller 'fortryllet'. Deres arbeid integrerer dans og teknologi, som de bruker til å utvikle koreografiske elementer og nå nye nivåer av publikumsengasjement. Tanja og Johnsons langsiktige samarbeid har resultert i opprettelse av en rekke arbeider, inkludert forestillinger for scenen, sted-spesifikk dans, filmer, installasjoner og kunstverk som har turnert internasjonalt. taikabox.com

Stacks Image 48572

John Collingswood er en britisk videokunstner bosatt i Oulu, Nord-Finland. Han jobber mye med dans og fremføring som kreativ og teknisk samarbeidspartner, fasilitator og dokumentator. Hans viktigste spesialitet er å utvikle forestillingsmiljøer som reagerer på dansere eller publikum, og skaper hybridsystemer som forsterker koreografiske uttrykk. Han lager også arkitektonisk videointervensjonsarbeid, og styrer bort ifra den gjeldende trenden for spektakulær 3D-videokartlegging ved å installere småskala abstrakte videoprojeksjoner som forbedrer, snarere enn å skjule, vakre gamle bygninger. John er også DJ og har tilbrakt mange morsomme kvelder de siste tre tiårene med å spille gamle plater til takknemlige mennesker.

Tanja Råman er koreograf/danser og kunstnerisk leder av TaikaBox. Hun er også en kranial-sakral terapeut og tilrettelegger for samfunnsbasert arbeid. Hun studerte dansegrad, undervisningskvalifisering og mastergrad i dansevitenskap i Storbritannia og hun har vunnet den prestisjetunge Creative Wales Award tre ganger. Tanja bodde i Storbritannia i over 18 år før hun kom tilbake til Nord-Finland i 2015. Tanjas langvarige samarbeid med John Collingswood har vekket en fascinasjon for å integrere dans og teknologi. Hun anser teknologi i sitt koreografiske arbeid som et annet levende vesen som kan utvide det fysiske uttrykket utover kroppen. Hennes oppgave er å promotere dans i hverdagen blant forskjellige samfunn gjennom improvisasjonsprestasjoner og gjennom livestream-prosjekter på nettet.

Forestillingen er et samarbeid mellom TaikaBox, DanseFestival Barents og SOT Hammerfest

Stacks Image 48609