•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Stacks Image 64192
Stacks Image 64202

Forum for nordnorske Dansekunstnere (FnnD) administrerer PRODA (gratis profesjonell dansetrening) i region nord, og klasser har blitt holdt årlig hos DanseFestival Barents i samarbeid med Hammerfest kulturskole. Du trenger ikke være medlem av FnnD for å delta på PRODA. Du kan registrere seg som bruker her: http://proda.no/adgang/

Informasjon om klasser kommer.

For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med Maria Landmark: marialandmark@gmail.com

Mirte Bogaert

Fredag 6 og lørdag 7 november, 10:00-11:30, Martha Andersensalen, Arktisk kultursenter


Stacks Image 64226
I denne workshopen inviterer jeg deltakerne til å delta i forskning på bevegelsesmateriale, basert på ideen om at bevegelsene som produseres, er som et talespråk. Gjennom oppgaver for improvisasjon vil vi søke etter et bevegelsesmateriale som kan minne om et språk: klart i dets kvalitet, samt å jobbe med integrerende blikk, pust og bevegelse. Basert på ideen om at kroppen inneholder minner i hver celle, utforsker vi muligheten til å fortelle en historie gjennom bevegelser, men ikke direkte relatert til betydningen av ord eller tegn. Denne workshopen er en kreativ utforskning av en gangs egne bevegelsesmuligheter, basert på metoder Mirte brukte i sine egne utforskninger, som ble vist som en pågående arbeid som viser Solowork - evig arbeidstittel under Oktoberdans 2020.

Mirte Bogaert er en belgisk danseartist, basert i Bergen, Norge. Hun ble uteksaminert fra Høyskolen for Dansekunst i 2014, og fullførte studiene ved Research Studios 2017-2018 ved P.A.R.T.S. i Brussel.
Mirte utvikler scenekunstprosjekter der hun bruker forskjellige strategier for å integrere kropp, bevegelse, lyd, lys og tekst med hverandre. Dermed har hun som mål å stille spørsmål ved eksisterende hierarkier og konvensjoner i teatret. Gjennom interessen for lyd og språk utforsker hun muligheter for danseskaping gjennom oversettelsesmetoder og observasjoner knyttet til snakk og pust. Hun er interessert i forholdet mellom språk og kropp, samt oversettelse som en kilde for å utvikle ny forståelse gjennom misforståelse.
Nylig hadde hun premiere på Letter Project: A koreography på BIT Teatergarasjen, som var et analogt tekstlig scenekunstprosjekt som utforsket hva scenekunst betyr utenfor rammen av teaterbygningen. I løpet av Oktoberdans 2020 presenterer hun sitt bevegelsesmateriale Solowork - evig arbeidstittel. I tillegg deltar hun for tiden i mentorprogrammet Ung Komponist of Borealis festival og jobber som danser for Andrea Spreafico (NO) og Mithkal Alzghair (FR).Ingrid Berger Myhre

Søndag 8 november, 10:00-11:30, Martha Andersensalen, Arktisk kultursenter


Stacks Image 64222
Hva ser vi når vi ser på dans? Hvis dans er en type språk, hvordan snakker den? I denne klassen vil vi bevege oss gjennom en rekke poeng relatert til to ting: dans og se. Vi vil gjøre dette enten sammen eller i mindre grupper og vil veksle mellom å flytte, skrive og danse. Aktivitetene våre kan se ut som spill mer enn øvelser. Vi vil også finne tid til å reflektere sammen: Kan en dans være noe? Og hvilke betingelser for måten vi ‘leser’ disse dansene på?


Ingrid Berger Myhre er en norsk dansekunstner med base i Brussel. Hun fulgte Research Studio’s ved P.A.R.T.S i ’17-’18, har tidligere studert ved Modern Theatre Dance ved Kunsthøyskolen i Amsterdam og holder en MA Choreography; research and performance fra ex.e.r.ce ved Centre Chorégraphique National de Montpellier. Språk, dans og møtepunktene mellom de to står sentralt i hennes kunstneriske arbeid. Hun har blant annet laget forestillingene BLANKS (2017) og PANFLUTES AND PAPERWORK (2019) som begge turnerer internasjonalt som del av Aerowaves-nettverket. Hennes neste produksjon IN OTHER WORDS, som skulle ha premiert våren 2020 ved Spring Festival Utrecht, er utsatt til 2021 og fortsetter undersøkelsen av hvordan vi leser – framfor simpelthen ser på – dans.


Foto: Tale Hendes


Forum for nordnorske Dansekunstnere arrangerer medlemsmøte i Hammerfest under DanseFestival Barents.