•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

ÅPNING DANSEFESTIVAL BARENTS

Foajeen, Arktisk kultursenter.
Åpning torsdag 11 nov kl. 18:00-19:30

Den offisielle åpningen introduseres av Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell og byr på vakker dans fra Stellaris DansTeater til toner av Halvdan Nedrejord. Samtidig åpnes den heftige utstillingen «Vuoiŋŋastat / Åndedrag» av Hilde Skancke Pedersen, som blir stående i festivaluka. Les mer om utstillinga her.

I forbindelse med DanseFestival Barents festivalåpning ønsker Gula å lage mearramárrat. Vi oppfordrer de som har gákti/kofte om å ta den på og bli med på åpningen og resten av uka. La koftekanten svinge - og lag litt opprørt hav/sjøbrus/#mearramárrat. Se eventet på Facebook her.

Åpningen er gratis, men vi blir takknemmelige for donasjoner til DanseFestival Barents på Vipps # 117954 (søk på DanseFestival Barents i appen) eller via PayPal.

Stacks Image 48683

Stacks Image 48704


"Fragmenter - Utdrag fra Svaner i Stein" av Stellaris DansTeater

Under åpningen vises "Fragmenter – Utdrag fra Svaner i stein". Koreografien er en visuell vakker og energisk koreografi. Stykket er inspirert av helleristninger fra Alta og motivet «To Svaner i stein» som er fra helleristninger utenfor Belamorsk. Koreografien er et tankesprang fra gammel tid til en mer moderne tid visualisert gjennom to scenebilder med fakta og fantasi. I et univers av bevegelser og farger, joik og kor skapes en fantasiverden. 
 
Koreografi: Solveig Leinan-Hermo
Dansere: Ekaterina Nikitina, Eivind Linn og Tonje Aas Molnes
Musikk/joik: Halvdan Nedrejord

Stacks Image 48720

Besøk nettsiden til Stellaris DansTeater: www.stellaris.no