GLØR

RuNo Teater

Søndag 14 november kl. 19:00, Frityren, Arktisk kultursenter


RuNo Teater (Tromsø, Norge) og Monplesir Teater (Sankt - Petersburg, Russland) To språk, to kultur, to land og to epoker i en monolog som spilles med live fremføring av klassisk norsk og russisk musikk, b.a. Rachmaninov og Grieg.

Kjærlighet, hva var det?

En vind som suser i rosene, nei - det er en flamme som brenner i blodet. Kjærlighet var helvedeshet musikk som får selv oldingers hjerter til å danse. Den var som tusenfryd, den blomstret om natten. Den var som en anemone, som lukket seg for et åndepust og dør ved berøring. Slik var kjærligheten.

Knut Hamsun og Boris Pasternak, begge Nobelprisvinnere, disse to navnene er knyttet sammen med usynlige tråder i litteraturhistorien på begynnelsen av 1800- og 1900-tallet. Pasternak satte høy pris på Hamsuns geni, og karakterene hans i romanen Doctor Zhivago, leste Hamsuns roman Victoria i sitt lykkeligeøyeblikk. Uoppfylt, smertefull og tragisk kjærlighet er det temaet som går gjennom verkene av begge forfattere.

Romanen Victoria handler om ei jenta fra en rik familie og en møllersønn. De elsker hverandre men kan ikke være sammen. Det er mye som står på vei, ikke minst klasseforskjell. Kjærlighet kommer i strid med andre forpliktelser og den blir tragisk til slutt. Det finnes bånd som kjærlighet rett og slett ikke kunne overvinne. Og kanskje på grunn av det går kjærlighet hånd i hånd med døden.

I Doktor Zhivago blir man kjent med den smertefulle kjærlighetshistorien til Yuri og Larisa med det dramatiske livet til den russiske intelligentsiaen fra begynnelsen av 1900-tallet til den andre verdenskrig som historiens bakgrunn.

  • Stacks Image 156

    Link
  • Stacks Image 157

    Link

Manus/Regi/Lysdesign Igor Larin (Monplesir teater, Sankt - Petersburg, Russland) Scenografi og kostymer Igor Larin og Marina Larina (Monplesir teater, Sankt - Petersburg, Russland) Musikkvalg Sergej Osadchuk Produsenter Ekaterina Bespalova, Marina Larina, Sergej Osadchuk Lyd Sivert Henriksen Maskør Svetlana Kononova (Sankt - Petersburg, Russland) På scenen Ekaterina Bespalova - skuespillerinna, Sergej Osadchuk - piano Stemmer Emil Rodrigo, Jørgensen Ketil Høegh, Matias Bjune Pedersen Oversettelse av tekster Arctic Arts Patraboy Dikter Maksim SaltykovStøttet av BarentsKult
Stacks Image 269
Stacks Image 266
Stacks Image 263


Stacks Image 282