•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Holding Position

Thomas of Norway

Lørdag 13 november kl. 18:00, Solveig Leinan-Hermo studio, Arktisk kultursenter


Thomas of Norway returnerer til DanseFestival Barents, og denne gangen med forestillingen Holding Position. 

Med utgangspunkt i demens og Alzheimer utforsker danser og koreograf Thomas Voll et poetisk landskap hvor kroppslige erfaringer og refleksjoner får plass. Holding Position er en estetisk, lydlig og vakker duett om nære relasjoner, og når nære relasjoner gradvis opphører.

«Med Holding Position ønsker jeg å utforske nye måter å formidle på, et nytt landskap i universet Thomas of Norway. Dette er første gangen jeg jobber med tekst og stemme, i form av intervjuer med pårørende som har mistet noen med demens. Dette materialet former alene utgangspunktet i lydbildet i forestillingen, og skaper et annerledes utgangspunkt for det koreografiske arbeidet mitt»

 • Stacks Image 48544

  Foto: Lise Marie Mathisen

  Link
 • Stacks Image 48545

  Foto: Øystein Voll

  Link
 • Stacks Image 48546

  Foto: Øystein Voll

  Link
 • Stacks Image 48552

  Foto: Antero Hein

  Link

Koreograf Thomas of Norway Dansere Thomas Voll og Ellinor Staurbakk Komponist Tine Surel Lange Dramaturg Mette Myhr Lysdesigner Lucjan Golas Kostymer Thomas Voll Co-produsent Lofoten kulturhus Foto Øystein Voll

Lengde 45 min

En stor takk rettes til Dansearena nord, Oddveig Voll Hovengan, Anne Lise Voll, Øystein Voll, Randi Antonsen og Thomas Schaupp

Finansiert av Norsk kulturråd, Dansearena nord, Lofoten kulturhus, Nordland fylkeskommune, Figurteatret i Nordland, Hurtigrutens hus, Øksnes kommune og Vågan kommune.

#storiesaboutgrief


Om Thomas of Norway
Stacks Image 48661
Thomas Voll er danser og koreograf fra Øksnes i Vesterålen. Hans kunstneriske praksis utforsker sosiale tabuer der følsomme temaer, som ofte forblir usagt, får et scenisk uttrykk. 
Han er inspirert av samfunnets kollektive taushet og hvordan vi ser på hverandre, og hvordan vi verdsetter vår individuelle og felles eksistens. 
I 2021 er Thomas gjestekunstner hos Dansearena nord i Hammerfest, og utviklingen av Holding Position har vært et sentralt arbeid i løpet av året.

www.thomasofnorway.com