•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

INEHMOT

Piste Kollektiivi


Onsdag 10 november kl. 18:00, Solveig Leinan-Hermo studio, Arktisk kultursenter


En familieforestilling som kombinerer dans og objektteater.

Krøllete, bekymret, sint og trist. Disse og mange flere karakterer med sterke følelser kan sees i familieforestillingen Inehmot av den finske dansekunstneren Titta Court og dukkekunstneren Jose Salo.

Inehmo-ord refererer til den gamle finno-ugriske feedukketradisjonen og betyr menneskelig. Samme tradisjon kan også bli funnet fra guatemalanske bekymringsdukker. Bekymringer og sorger kan avstås fra dukkene, og om morgenen har alle sorger blitt fjernet.
På scenen løses problemer og følelser transformeres sammen gjennom lytting og empati.

Lyddesign av Anssi Laiho og lett design av Jukka Huitila støtter den delikate strukturen i forestillingen som skaper nye verdener foran publikum. Kostymer er laget av Jaana Isokangas.

Interesse for hverandres arbeid og ønske om å lære nye ting førte Court og Salo sammen, og Inehmot ble deres første samarbeid.

 • Stacks Image 48697

  Link
 • Stacks Image 48698

  Link
 • Stacks Image 48699

  Link
 • Stacks Image 48704

  Link
 • Stacks Image 48707

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 48710

  Caption Text

  Link

Konsept, utøvere og scenografi Titta Court og Jose Salo Lyd design Anssi Laiho Lys design Jukka Huitila Kostymer Jaana Isokangas Foto Tatu Kantomaa Forestillings foto Krista Kuusela Grafisk design Saara Oinonen Produksjon RasaCollective, Teatteri Liikutus, Piste Kollektiivi

Titta Court er en dansk kunstner fra Nord-Finland som jobber som danser, koreograf, danselærer, produsent og mentor. Hun har produsert arbeid for mange offentlige rom, fabrikker, sykehus, private hjem og natur for ikke å snakke om scener og arenaer over hele Finland og den omfattende Barentsregionen og videre. www.tittacourt.com

Jose Salo jobber med dukketeater. Hun har jobbet som skuespiller, dukkebygger og regissør siden 2009. Salo har finansiert solopuppeteater kalt "Liikutus." Under dette navnet har hun laget flere dukkeshow både for voksne og barn. teatteriliikutus9.webnode.fi

Anssi Laiho er en elektronisk musikk komponist, lyddesigner, utøver og produsent. Han har studert komponering og lyddesign ved City College i Manchester og i Uleåborg konservatorium. De siste 5 årene har arbeidet hans blitt hørt i mange forskjellige typer produksjoner fra dans til animasjon og filmer.

Jukka Huitila
er lysdesigner, billedkunstner, scenograf og mediekunstner. Han har jobbet med visualiseringer på mange felt, som musikk, scenekunst og lette installasjoner. Arbeidene hans har blitt sett på ANTI-festivalen i Kuopio og Lux Helsinki. www.jukkahuitila.com

Jaana Isokangas er sminkeartist, kostymedesigner og frisør. Hun jobber både for teater og film. På toppen av dette er hun også en talentfull sanger og artist.

Stacks Image 48760
Stacks Image 48757
Stacks Image 48754
Stacks Image 48751
Stacks Image 48748