•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

An Dran Drin Drekt

Kartellet


Fredag 12 november besøkes barnehager
Lørdag 13 november blir det pop up på Rådhusplassen kl. 11.30 og 12:30
Så besøker Kartellet Handselsmessa 13:30-13:45


Forestillingen er gratis, men vi blir takknemmelige for donasjoner til DanseFestival Barents på Vipps # 117954 (søk på DanseFestival Barents i appen) eller via PayPal.

Stacks Image 48696

Kartellet byr på rare triks, felespill på stylter, sprø folkedans og artige regler. Tittelen og regla er en rytmisk lek, og vi vil dele med verden at den rare, artige leken er gull verdt. «An dran drin drekt. Kontra både fem og seks. Bom bam dutri dam. Silkemaga, buldrikaka. Ditt om. Pøk utav.»

An dran drin drekt består av blant annet sirlig fotballspill og tacklinger, felespill på stylter, rare triks,  rim og regler fra Grytøya og Vesterålen og heftig folkedans fra den nordlige halvkule.

 • Stacks Image 48544

  Link
 • Stacks Image 48545

  Link
 • Stacks Image 48546

  Link

Den anerkjente anmelderen Judith Dybendahl skrev i scenekunst etter premieren på Festspillene i Bergen i starten av juni 2021:
Forestillingens kanskje største styrke er at den lykkes i å fange kjernen i spontaniteten og logikken som finnes i lek: Utøverne veksler hurtig mellom rim, regler og dansetrinn, og små påfunn og dynamikkforandringer mellom dem driver det hele framover. 
Hun kalte An dran drin drekt for dramaturgisk elegant.
Lekens uante muligheter – Scenekunst

Premiere i 2021 på Festspillene i Bergen, deretter Festspillene i Nord-Norge, Kalottspel og Tromsø Jazzfestival.

Aktører Sigurd Johan Heide (dans), Vetle Springgard (dans), Jo Einar Sterten Jansen (stylter og fele).


Om Kartellet
Kartellet var i utgangspunktet en danseforestilling initiert og koreografert av Sigurd Johan Heide, og med nykomponert musikk av Mariann Torset. Nå har man etablert dansekompaniet og Kartellet A/S, og har laget 4 helaftens forestillinger siden 2012.

Kartellet vant Kritikerprisen 2016 for danseforestillingen DoPPler. De var Festspillprofiler under Festspillene i Nord-Norge 2016. Kartellet fikk Troms Fylkes Kulturpris 2016 sammen med kunstnerisk leder Sigurd Johan Heide.

Kartellet er et fysisk samarbeid mellom menn. Alle danserne i Kartellet har en sterk individuell stil, og utnytter sin kroppslige kunnskap og kompetanse for å skape en nær visualitet. Forestillingene er en utforskning i menn, mannlig fysikalitet og lek. Voldsom sådan. I tillegg bruker vi alltid levende musikk i alt vi gjør.
Kartellet er for oss poetiske bilder, en illusjon. Vi håper at publikum vil kjenne tilstedeværelsen, og få en fysisk opplevelse av musikalitet og dans. Med andre ord: Kartellet vil dele dans med deg.

Interaktivitet i scenekunsten kan både oppfordre, provosere og engasjere publikum. Kartellet tilbyr publikum en sanselig opplevelse, og forestillingene blir gjennom publikums deltakelse og nærvær, litt ulik fra gang til gang. I Kartellet får publikum bli en del av forestillingene på folkedansens og folkemusikkens premisser: nærhet, deltakelse og lek.

kartellet.org

Vetle Springgard og Sigurd Johan Heide
Begge to er stødige tradisjonsdansere og scenekunstnere som har danset på store scener i Norge og Europa i en årrekke. De er kjent for sitt artige, lekne kroppspråk og sofistikert dans. Vetle kommer fra Hallingdal og Sigurd kommer fra Grytøya.

Jo Einar Sterten Jansen er en ettertraktet spelemann, opprinnelig fra Frosta, med et repertoar som strekker seg over hele Norden. Han har levd sitt liv sammen med folkemusikken, gjennom familien og spelemannslaget i oppveksten, og utøvende studier rundt om i Norden. Jo Einar trakterer både fele og oktavfele, og har lang erfaring med å spille til dans.