•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Our Arms Grew Together

Marta & Kim

Lørdag 13 november 21:00, Frityren, Arktisk kultursenter


Our Arms Grew Together er et levende selvportrett av kjærlighetsforholdet mellom ekteparet Marta og Kim. I en verden som feirer uavhengighet, velger de bevisst for gjensidig avhengighet.

Marta og Kim leter etter fysiske metaforer for forholdet deres. Dette utfolder seg i et intimt, ærlig, nesten dokumentarisk univers av det som vanligvis forblir bak lukkede dører: sensualiteten og sårbarheten ved å bli én kropp med to personer. Samtidig viser det ubehaget ved det: bokstavelig talt ikke å kunne gå fra hverandre og gi slipp på kontroll og personlig agenda.

Hvis «å stole på deg med mitt liv» ikke bare er en metafor, men en fysisk realitet, så blir alt som står på spill håndgripelig. Tør vi fortape oss i en felles identitet og være avhengig av hverandre?

Aldersgrense 14+

Stacks Image 48678

Konsept, koreografi, utøvelse Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter Musikk Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) Dramaturgi Marc Maris Koreografi assistent Heleen van Gigch Lysdesign, video og teknikk Loes Schakenbos Kreativ produsent Annejon Okhuijsen PR foto og trailere Paul Sixta Samprodusent Dansateliers, Festival Circolo Støttet av Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Dioraphte


Om Marta og Kim

Stacks Image 48693
Kim og Marta har siden 2015 samarbeidet om å kombinere danse- og sirkusteknikk til et eget uttrykk. Med sine ulike bakgrunner fra sirkus og dans utforsker de en felles identitet mellom feltene, og skaper et eget uttrykk. De har samarbeidspartnere i Norge og Nederland, hovedsakelig Dansearena nord og Dansateliers. Med ENGEL har duoen vunnet «BNG bank dans pris» i Nederland, og er utvalgt til scenekunstbrukets repertoar og Aerowaves twenty19. www.martaandkim.com

Marta Alstadsæter er født i Hammerfest og oppvokst i Harstad. Hun mottok sin bachelorgrad i sirkus fra høyskolen Codarts i Nederland i 2016. Hun jobber hovedsakelig internasjonalt for dansekompaniene Erik Kaiel/Arch8 og Cie Woest, samt eget arbeid i samarbeid med den nederlandske danseren Kim-Jomi Fischer.

Kim-Jomi Fischer
er utdannet danser fra høyskolen Codarts i 2007 og har danset for bl.a. DV8 («Can we talk about this?»), Ann vd Broek, André Gingras, Liat Waysbort, Loïc Perela, Ivan Peréz og Pia Meuthen/Panama pictures. Han danser det siste tiåret jevnlig for Erik Kaiel/Arch8. Sammen er de nå også i forestillingen “Blinde vlek” i fysisk teater kompaniet Het Houten Huis.