•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Stacks Image 64192
Stacks Image 64202

Forum for Nordnorske Dansekunstnere og PRODA Nord inviterer til PRODA med Tabanka Dance Ensemble og Sigurd Johan Heide under DanseFestival Barents! 

Klasse med Tabanka Dance Ensemble 
Dato: 12.november 2021

Sted: Hammerfest kulturskole, dansesal (AKS)
Tid: 09:30 - 11:00

Workshop med Sigurd Johan Heide
Dato: 13. og 14.november 2021

Sted: Hammerfest kulturskole, dansesal (AKS)
Tid: 09:30 - 11:30 
 
Påmelding til thomas@fnnd.no innen 10.november. Husk å oppgi hvilken PRODA du ønsker å delta på. 


TALAWA TECHNIQUE MED TABANKA DANCE ENSEMBLE 

Pedagoger: Thomas Talawa Prestø og Wolman Luciano

Stacks Image 64345
Foto: Danseinformasjonen

Om klassen Hip Hop, House, Vogueing, Jazz, KRUMP, Salsa, Samba, Merengue og mer sies alle å ha afrikanske røtter. Hva betyr dette? Hva er estetikken og ferdighetene som kommer av et resultat av denne felles roten? Talawa Teknikk er en teknikk som er laget spesielt med tanke på å kunne utøve Afrikanske bevegelseskvaliaeter med kroppen. 
 
Tabanka Dance Ensemble spesialiserer seg på Afrikas og Karibias sosio-rytmiske praksiser og skaper engasjerende virtuose rytmiske forestillinger som samtidig tar for seg samfunnsaktuelle tema. Tabanka har som eneste aktør i Norge hel-profesjonalisert virtuose afri-estetiske dansekunstnere som samtidig har solid kompetanse i ungdoms-og-community arbeid og artivistiske praksiser (kunst som aktivisme). Les mer om Tabanka her


WORKSHOP MED SIGURD JOHAN HEIDE


 • Stacks Image 64252

  Foto: Knut ├ůserud

  Link
 • Stacks Image 64253

  Foto: Knut ├ůserud

  Link

Om klassen Sigurd Johan Heide fra Kartellet vil by på en workshop i metodiske og pedagogiske verktøy for å skape dans sammen med utøvere/elever, samt gi en saftig innføring i arkaisk og herlig folkedans/bevegelsesmateriale fra Nordkalotten. Workshopen retter seg spesielt mot dansepedagoger. 

Sigurd Johan Heide har bakgrunn fra folkedans, dansevitenskap og undervisning, og har en master i koreografi fra Kunsthøyskolen i Oslo. I tillegg til mye annet driver han dansekompaniet Kartellet, og sitter i fagutvalget for dans i Kulturrådet.  


OM PRODA UNDER DANSEFESTIVAL BARENTS

Forum for nordnorske Dansekunstnere (FnnD) administrerer PRODA (gratis profesjonell dansetrening) i region nord, og klasser har blitt holdt årlig under DanseFestival Barents. Du trenger ikke være medlem av FnnD for å delta på PRODA. Du kan registrere seg som bruker her: http://proda.no/adgang/. For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med Thomas Voll: thomas@fnnd.no www.proda.no

Forum for nordnorske Dansekunstnere arrangerer medlemsmøte og Årsmøte i Hammerfest under DanseFestival Barents.
www.fnnd.no