•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Rhythm, Roots & Revolution

Tabanka Dance Ensemble


Lørdag 13 november 19:30, Ole Olsensalen, Arktisk kultursenter


«Rhythm, Roots & Revolution» er en energisprutende og hardtslående danseforestilling som tar for seg kampen om selvopprettholdelse, overlevelse, selvdefinisjon og identitet. Tabanka belyser vår samtid gjennom en tydelig Afro-Norsk identitet.

I 2018 ble Reggae innlemmet som beskyttet immateriell kulturarv av UNESCO. Reggae er beryktet for sin aktivisme og kamp for menneskerettigheter, antirasisme og som mobiliserende kraft i kampen mot apartheid. Tabanka Dance Ensemble består av melaninrike dansekunstnere som feirer dansen og rytmen samtidig som de tar opp kampen mot urett og hat. Rhythm Roots & Revolution tar oss med inn i en rytmisk ekspressiv og manende verden som ber oss bevege oss sammen mot en fremtid som tar oppgjør. Forestillingen er bygget på Karibisk dans og kroppsspråk og baserer seg på et autentisk uttrykk hvor alle referansene kommer ifra originalkulturen. “ the good thing about music is when it hits you, you feel no pain” Bob Marley

Stacks Image 48678

Musikk Sidiki Camara, Solo Diarra Dansere Wolman Michelle Luciano, Pearl Tawiah, Joel Ramirez, Lacky Mahamed, Shirley Langhelle, Alexander Montgomery-Andersen Koreograf Thomas Talawa Prestø


Om Tabanka

Tabanka er kjent for sine sjelfulle koreografier, sine undulerende ryggrader, pulserende rytmer og trang til å fortelle sin historie. Kompaniet er ikke redd for å bruke dans til å ta opp de store tema. «Rhythm, Roots & Revolution» tar for seg rasisme, diskriminering, identitet, tilhørighet, arv og håp. Som virkemidler har de med seg pulserende reggaerytmer, sterke uttrykk og en utrolig smittsom danseglede opp på scenen.  Alvoret, gleden, rytmen, dansen er like kontrastfullt som livet, og skaper et spennende utgangspunkt for refleksjon og diskusjon i etterkant av å ha sett forestillingen.

Alle Tabankas utøvere er også trente ungdomsarbeidere og det er bla. samtaler med med svarte ungdommers erfaringer i Norge som danner utgangspunkt for RRR sitt tema og bevegelsesspråk. Forestillingen er ikke bare ett innsyn i en ny og spennende dansesjanger, men også et innblikk i en virkelighetsopplevelse som sjeldent slipper til.

Tabanka Dance Ensemble er Norges første ”Soul Dance” Kompani. De tar utgangspunkt i både bevegelsesspråket og den den svarte opplevelsen her i Norden, på liknende måte som Afro-Amerikanernes ”Soul” musikk og dans tar utgangspunkt i den svarte Amerikanske opplevelsen.

Kompaniet er kjent for sin Talawa-Teknikk som er en bare 3 kodifiserte teknikker for Afrikanistisk bevegelse. Teknikken undervises internasjonalt på Universitetsnivå. Tabanka har etter hvert fått internasjonal oppmerksomhet og denne forestillingen har bla. blitt vist på Bernie Grants Arts Centre, og South Bank Centre i Storbritannia og har planlagte visninger i USA og Canada i 2016.

https://tabankadance.com