•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Vástádus eana - The answer is land

Elle Sofe Sara - Festivalprofil

Fredag 12 november kl. 18:00, Ole Olsen salen, Arktisk kultursenter. Skoleforestillinger torsdag 11 og fredag 12 Nov.


Med forestillingen "Vástádus eana - The answer is land” ønsker koreograf Elle Sofe Sara å gjøre publikum bevisst på sin egen tilstedeværelse, bevisst på stedet man står på og de andre som er der. Sammen skaper utøverne og publikum et rom for de komplekse og motstridende følelsene som vekkes av vår tilhørighet til naturen og ødeleggelsen av vårt økosystem.

«Det går ikke an å snakke om natur uten å snakke om klima. Når jeg i denne forestillingen ser på vår tilknytning til naturen så er jeg nødt til å også kjenne på det avbrutte forholdet. Tematikken rundt natur og klima bringer med seg følelser som skam, sorg og følelsen av å være et offer. Denne forestillingen er et søk etter å finne tilbake til tilhørigheten til naturen, meg selv, folkene som jeg samhandler med og ikke minst min egen stemme.» Elle Sofe Sara, kunstnerisk leder og koreograf.

 • Stacks Image 48544

  Foto: Antero Hein

  Link
 • Stacks Image 48545

  Foto: Antero Hein

  Link
 • Stacks Image 48546

  Foto: Antero Hein

  Link
 • Stacks Image 48552

  Foto: Antero Hein

  Link

På scenen Kajsa Balto, Andrea Winsnes, Olga-Lise Holmen, Sara Marielle Gaup Beaska, Emilie Marie Karlsen, Nora Svenning og Grete Daling. Kunstnerisk leder/koreograf Elle Sofe Sara Komponist Frode Fjelleheim Medkoreograf Alexandra Wingate Kostyme Elle Sofe Sara og Ramona Salo Scenografi Elin Melber Lys design Øystein Heitmann Dramaturg Thomas Schaupp Lyd Håkon Pettersen Inspisent Ingvild Kirkvik Produsenter Maiken Garder og Magnus Norberg Sosiale medier Ánne Kátjá Gaup Forestillingens tittel kommer fra Rájácummaá/Kiss from the border by Nillas Holmberg, Outi Pieski og Jenni Laiti Deltakere forprosjekt Katarina Barruk, Maya Mi Samuelsen og Alexandra Wingate Produsert av Elle Sofe Sara AS i samarbeid med Dansearena nord, Sámi National Theatre Beaivváš Koprodusenter Festspillene i Nord-Norge og Norrlandsopraen Finansiert av Norsk kulturråd, Sametinget, Nordisk Ministerråd, Fond for lyd og bilde, Samerådet, Dáiddafoanda og SPENN. Utviklingsstøtte forprosjekt Troms og Finnmark Fylkeskommune og Norsk Kulturråd.

Om Elle Sofe Sara
Stacks Image 48661
Elle Sofe Sara, med base i Guovdageaidnu, er en koreograf og regissør innen filmskaping, dans og teater. I sine arbeider belyser hun regelmessig de samiske, politiske og kulturelle særegenhetene og utfordringene til det samiske folket.

Elle Sofe var festivalprofilen på Festspillene i Nord-Norge i Harstad i 2020 og 2021. I 2019 vant hun Moon Jury Award for kortfilmen Ribadit på Imagine Native Film Festival i Canada. Elle Sofe er også en av fire talenter i Talent Norges filmskapere -program og en av grunnleggerne av Dáiddadállu/ samisk kunstnerkollektiv i Guovdageaidnu.

Foto: Ánne Kátjá Gaup

https://ellesofe.com


Les mer om festivalprofilene