•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Ministeriet for uforløste følelser

Jo Strømgren Kompani

Lørdag 12 november kl. 19:30, Ole Olsen salen, Arktisk kultursenter.


Når samfunnets sikkerhetsnett ikke strekker til.
Hvem vender du deg til hvis du bare kan gråte når du virkelig ikke vil, hvis du blir sint på søppelbøtter eller får angst av brød?
 
Ministeriet for uforløste følelser har små ressurser, men et superviktig oppdrag. Ministrene har i oppgave å løse problemer som ingen annen myndighet kan løse – med dans. Bunken med papirer vokser, men overraskende mange får sine saker utprøvd.
 
Følelsene utforskes i Strømgrens særegne blanding av teater, dans og absurd humor. Det ene øyeblikket tør vi knapt å se – det neste gir vi etter i latter. Musikksporet er like variert som følelsene, fra Nina Simone og Lill Lindfors via finsk tango til Jussi Björling og Carmen.
Ministeriet for uløste følelser ble skapt for et ungt publikum våren 2019 – med danserne i GöteborgsOperans Danskompani, og ble en stor suksess, hyllet av alle aldre.

«En fullstendig vidunderlig forestilling», mente Sveriges Radio. «Intelligente case-studier i dans», skrev GøteborgsPosten.
 
Jo Strømgren har tidligere skapt Herzschmerz (2009) og Utkanten (2011) for GöteborgOperaens Dansekompani.


 • Stacks Image 48692

  Foto: Tilo Stengel

  Link
 • Stacks Image 48693

  Foto: Tilo Stengel

  Link
 • Stacks Image 48694

  Foto: Tilo Stengel

  Link

Koreografi og scenografi Jo Strømgren Dansere Henriette Hamli, Nora Svendsgård, Ellen Lindblad, Mikael Rønne, Jakub Medrzycki, Jon Filip Fahlstrøm Tekst Jo Strømgren Musikk Nina Simone, Pjotr Tsjajkovskij, Anton Karas, Francisco Tarrega, Gaston Ouvrard, Domenico Scarlatti, Haukur Morthens, Janusz Gniatkowski, Sepultura, Georges Bizet, Lill Lindfors, Camille Saint-Saëns Lys- og lyddesigner Jo Strømgren Kostymedesign Bregje van Balen Foto Tilo Stengel Produsert av GöteborgOperaens Danskompani og Jo Strømgren Kompani Støttet av Kulturrådet, Oslo Kommune

Lengde 50 minutter, uten pause. Alderstrinn Skapt for tenåringer fra 16 år, men passer for unge voksne og oppover.Om Jo Strømgren
Stacks Image 48687
Jo Strømgren ble født i Trondheim, 1970, og overlevde en typisk norsk barndom med vill natur, sosialdemokratiske verdier og voldelige trolleventyr. Bortsett fra en tradisjonell bakgrunn, tilbrakte han også flere år i tropiske områder på grunn av okkupasjonen av foreldrene. Denne tidlige blandingen av lokal identitet og globetrotterforvirring har vært relevant i hans faglige arbeid, både i tematikk, variasjon av sjangere, og kanskje spesielt i den spesielle interessen for ulike språk.

Etter endt utdanning ble han trukket mellom to alternative studier – kjemiingeniør ved en polyteknisk høyskole og russisk språk med det norske militæret. Flamencostudier i Madrid i løpet av et år som utvekslingsstudent vekket imidlertid en seriøs interesse for scenekunst, og han sendte en bortkommen søknad til Balletthøgskolen i Oslo. Han ble akseptert og fremtiden ble beseglet.

Selv om han ble utdannet som klassisk ballettdanser, startet han en fruktbar karriere innen samtidsdans. På grunn av en skade valgte han å fokusere på koreografi og teater regi. Litterære ambisjoner utviklet seg og skulle snart bli en jevn karriere også innen dramatikk. Selv om disse tre kunstformene er definert som hans hovedbeskjeftigelser, har han også utviklet en spesiell stil innen scenografi og lysdesign. Engasjement i filmskaping, både foran og bak kamera, er også verdt å nevne. En av filmene hans har oppnådd den prestisjetunge Rose d’Or-prisen.

Som koreograf har han fått oppdrag fra en lang rekke selskaper – fra klassisk til moderne. Som teatersjef har han for det meste jobbet med nasjonale og kommunale teatre i Norden, men med flere oppsetninger også i USA, Tyskland og Russland. Som dramatiker har han skrevet en lang rekke skuespill for teater og manus for film.

Jo Strømgren er kunstnerisk leder for Jo Strømgren Kompani og for tiden huskoreograf ved Den Norske Nasjonalballetten.

Jo Strømgrens CV dekker mer enn 150 produksjoner, de fleste hele kvelder. Verkene hans har blitt fremført i 64 land.

Foto: Jakub Sobotka

jostromgren.com

Stacks Image 48706