•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Nocturnal

Xproarts/Sudesh Adhana

21:00 Ons. 9 nov og 18:00 søn. 13 nov. Skansen

Billettpris: 100 NOK / Barn under 12: Gratis
Betaling via VIPPS: #117954/DanseFestival Barents / Eller kontanter (vennligst ta med nøyaktig sum)

«I en konkret og gjenkjennelig setting kaller forestillingen frem det magiske og mytiske som omringer oss.»
 
«En magisk pustepause som bringer tankene hen til mytologiske skikkelser og det unike og opphøyde i hverdagslige situasjoner.»


Et gammelt hus med vinduer vendt ut mot gaten. To skikkelser i hvert sitt vindu. De danser sammen, men likevel hver for seg, for aldri å møtes. Med månen som sakte beveger seg gjennom sin vante syklus, med krefter som verken havet eller jordens skapninger kan motstå.

Nocturnal henter sin inspirasjon fra indisk og egyptisk astrologi, som studerer forbindelsen mellom himmellegemer og alt liv på jorden. Tablået med danserne suppleres med en videoprojeksjon av blant annet månesyklusen. Sammen med koreografien maner dette frem en helt egen mytisk verden. Skaperne av stykket, Nora Svenning og Sudesh Adhana, ønsker med dette å vise det magiske og opphøyde i et ellers hverdagslig øyeblikk, som det er å få et glimt av en person i et vindu.
Publikum følger forestillingen fra bilene sine på parkeringsplassen utenfor. De blir invitert inn i et lekent og forfriskende kammerspill, der månen har hovedrollen. Skikkelsene, innrammet av vinduene, gjennomgår flere transformasjoner, fra et fysisk og åpenbart utgangspunkt til noe sublimt og andektig.

I en tid der stadig mer foregår digitalt og kan startes og stoppes etter eget ønske, vil Svenning og Adhana skape rom for en felles opplevelse og en følelse av undring over alt det som ikke kan forklares eller bevises, men må bare føles. Et fellesskap med mennesker, naturen og månen som utrettelig fortsetter sin ferd over oss.

«Forestillingen minner oss på den barnlige undringen og gleden av å se opp og observere en måne.»

 • Stacks Image 48692

  Foto: Antero Hein

  Link
 • Stacks Image 48693

  Foto: Antero Hein

  Link
 • Stacks Image 48694

  Foto: Antero Hein

  Link
 • Stacks Image 48708

  Foto: Antero Hein

  Link

Koreografer og utøvere Sudesh Adhana og Nora Svenning Video Antero Hein Musikk Steve Reich Kostyme Marita Solhjell Ølander Musikk og komposisjon Audun Kleive Foto og film Antero Hein/Hein Creations Residens R.E.D. residens Eina Danz Støttet av Kulturrådet

Lengde ca. 30 min, uten pause.Om Adhana og Svenning
Koreograf- og danserduoen Svenning og Adhana har de siste årene gjort seg bemerket med en rekke liknende prosjekter, som spilles utenfor det vante scenerommet og der selve stedet blir en integrert del av opplevelsen. Nocturnal er en utendørsforestilling. Den ble skapt for å kunne gjennomføres selv under strenge koronatiltak. Du kan følge stykket på trygg avstand foran huset eller fra bilen din på parkeringsplassen utenfor. 
 
Nora Svenning er utdannet i klassisk ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo og Den Norske Operas Ballettskole. Hun har tidligere vært medlem i dansekompaniene FRIKAR og Panta Rei Danseteater, og jobber nå også som koreograf og dansepedagog.

Sudesh Adhana er skolert innen de tradisjonelle indiske stilartene chhau og kathakali, så vel som samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han driver sitt eget dansekompani Xproarts, og arbeider som danser og koreograf både i Norge og utlandet, da spesielt India. Her har han blant annet vunnet den store koreografprisen i det som er Indias svar på Oscar, for sitt koreografiarbeid i en Bollywood-film. Adhana er svært opptatt av å nå ut med dans til et bredt publikum og gjøre den tilgjengelig også for deg som aldri har sett samtidsdans tidligere. 
 
xproarts.com

Stacks Image 48704