•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Skår - av tro, håp og kjærlighet

Samovarteateret

Onsdag 9 november, 19:00, Frityren, Arktisk kultursenter.


- Episoder fra et menneskeliv -
 
«SKÅR – av tro, håp og kjærlighet» er en episodisk forestilling med tekst, dans og musikk – bygd på minner som er delt med oss.
 
Denne forestillingen har blitt til gjennom samtaler rundt kjærlighet, matoppskrifter og minner. Minner som sitter i kroppen, og som kan være med å påvirke valg. Minner som endres gjennom tiden, minner knyttet til mat og tradisjoner. Og minner som blir fortalt så levende at de blir et felles minne.
 
Tusen takk til de som raust har bidratt på ulikt vis, gjennom kaffeslabberas og minnelaboratorium. En helt spesiell takk til referansegruppa vår. Sammen med dere alle har vi fått muligheten til et «forundringsrom» som vi har tatt med oss i prosessen.
 
Passer for ungdom, unge voksne og alle som én gang har vært det.
 
«Danselokalet skal være tjukk av tobakksrøyk og forventning. Det skal klirre i glass, og folk skal ha glade ansikta. Æ skal kaste et blikk på trekkspillern, og be han med øyan, om å spille en sakte vals – så myk som melk og honning.» Takk til referansegruppene våre i Alta, Nordreisa, Berlevåg, Kjøllefjord, Vardø, Vadsø og Kirkenes!

 • Stacks Image 48712

  Foto: Yngve Grønvik

  Link
 • Stacks Image 48715

  Foto: Yngve Grønvik

  Link

Produksjon Samovarteateret AS Regi og dramaturgi Bente S. Andersen Nyskrevet tekst Ingeborg Arvola, Torill Olsen og Bente S. Andersen Sceneutøvere Turid Skoglund, Nikolay Shchetnev, Runa Sætervoll og Per-Magnus Barlaug Lyddesign Magnus Holm Slettebø Lysdesign Jan-Harald Jensen Teknisk team Pavel Rumyantsev og Anniell Olsen Bevegelsescoach Ada J. Einmo Salg og markedsføring Audhild Andersen og Theresa H. Holand Økonomiske bidragsytere Barents Kult, Sør-Varanger Utvikling og Samovarteateret

Lengde 1t 15 min

Om Samovarteateret
Samovarteateret er et internasjonalt scenekunstkompani grunnlagt i Kirkenes i 1990 av Bente S. Andersen. Vi har produsert mer enn 65 scenekunstproduksjoner som har turnert Europa, Barentsregionen og Norge, og har et sterkt samfunnsengasjement. Vi er pådrivere for at historiene fra nord skal fortelles fra nord. Kompaniet består i dag av fem scenekunstnere og én på administrasjon. Til våre produksjoner og prosjekter har vi involvert hundrevis av profesjonelle scenekunstnere, og tusenvis av barn og unge, på tvers av nasjonale landegrenser. Samovarteaterets kunstneriske praksis handler om å skape møteplasser mellom mennesker, mellom ulike kunstnere og kulturaktører, mellom kunstnere og publikum, på tvers av landegrenser, kulturer og profesjoner. Vi jobber med informanter og tidsvitner. Resultatet er scenekunst med et transnasjonalt formspråk hvor nyskrevet tekst, bevegelse, flerspråklighet og musikk smelter sammen til en helhet.

www.samovarteateret.com