Square Two

Tall Tales Company

Onsdag 9 nov. 18:00
Utdrag på Åpning av festival, Hammerfest kunstforening

Fredag 11 nov.
15:30 - 16:30, Arktisk kultursenter

Lørdag 12 nov:
"Pop-ups/stunts" i byen
15:30 - 16:30, Arktisk kultursenter

(Begrenset antall billetter)


Square Two er en oppdagelsesreise inn i en vidunderlig verden av koder og mønstre. Fra trærne som vokser i gaten vår, huset vi bor i, til livets vei vi følger, er mønstre og koder grunnlaget for alt. Tall Tales Company og billedkunstner Don Satijn forsket i to år på hvordan de underliggende kodene i hverandres arbeid forholder seg til resten av verden. Resultatet er en rute gjennom en slående bygning, en del av en by eller gjennom naturen, der statisk kunst blir levende i hypnotiske levende sjonglerende skulpturer. Sjongleremønstre fanges i abstrakte malerier. Square Two er en visuell forestilling som gir et helt nytt perspektiv på sjonglering, billedkunst og ditt eget miljø.

Square Two er et kunstnerisk eksperiment i skjæringspunktet mellom sirkus og visuell kunst. Det er et samarbeid mellom Tall Tales Company og billedkunstneren Don Satijn. I Square Two undersøker det kunstneriske teamet de underliggende kodene i sine egne kunstformer. Sjongleremønstre lages veldig ofte fra Siteswap, et språk som består av matematiske tallrekker. De abstrakte geometriske verkene til Satijn er også fulle av koder, magiske firkanter og skjulte meldinger. Mens bedrifter og vitenskapsmenn er opptatt med å redusere livene våre til algoritmer og koder, tar Tall Tales Company motsatt vei. Nytt bevegelsesmateriale skapes av koder for å bli levende i samsvar med arkitektur, offentlige rom og følelseslivet vårt.

 • Stacks Image 336

  Foto: Megin Zondervan

  Link
 • Stacks Image 337

  Foto: Megin Zondervan

  Link
 • Stacks Image 338

  Foto: Megin Zondervan

  Link
 • Stacks Image 345

  Foto: Megin Zondervan

  Link
 • Stacks Image 346

  Foto: Megin Zondervan

  Link
 • Stacks Image 347

  Foto: Megin Zondervan

  Link

Tall Tales Company lager moderne sirkusforestillinger der objektmanipulasjon og akrobatikk brukes til å fortelle historier. Fra en fascinasjon for menneskets natur skaper selskapet lagdelte og tilgjengelige show; magisk, risikabelt og med et snev av nederlandsk humor. Tall Tales ble grunnlagt i 2012 av Harm van der Laan og Maartje Bonarius. Deres kombinerte kunstneriske praksis startet under studiene ved Codarts Rotterdam hvor de spesialiserte seg i antenner (Maartje), objektmanipulasjon (Harm) og hånd til hånd (sammen). Etter en kort postgraduate-studie i Toulouse, bestemte paret seg for å flytte tilbake til Rotterdam for å introdusere hele Nederland for sirkus som kunstform. Til å begynne med laget paret små forestillinger for festivaler, ofte i samarbeid med fysisk teatersjef Luc van Esch, som det romantiske «stuedramaet»  Weg (2012), den tragisk-komiske monologen Solo (2014) om (u)mulighetene av romantisk kjærlighet og Turbulentie (2013) et show for et ungt publikum om en pilot og flyvertinne som ønsker å fly uten et fly. I 2017 tok Bonarius og Van der Laan steget til innendørs arenaer med Langs, en forestilling i full lengde om ensomhet. I One of these days (2018) valgte duoen en bevegelsesbasert tilnærming. Sammen med koreograf Thomas Falk laget de en sprudlende festivalkoreografi for fire utøvere. I 2019 ble Bonarius og Van der Laan valgt ut til det prestisjetunge «new maker-programmet» til Dutch Foundation for Performing Arts. I dette programmet skapte de Square Two et stedsspesifikt stykke der publikum følger et spor der sjongleringsmønstre og visuell kunst smelter sammen til ett, i samarbeid med den abstrakte geometriske skulptøren Don Satijn. De regisserte også en sirkusatisering av den berømte romanen A Clockwork Orange. Fra 2021 og utover er Tall Tales Company strukturelt støttet av Dutch Foundation for Performing Arts samt byen Rotterdam.


Stacks Image 360