Svaner i stein
Svaner i stein

Svaner i stein

Svaner i stein

Stellaris DansTeater

Lørd. 12 november kl. 18:00, Frityren, AKS


Svaner i stein (ny versjon) er en visuell vakker og energisk danseforestilling inspirert av unike funn som helleristninger fra Alta (Norge) og spesielt motivet «To Svaner i stein» som er fra helleristninger utenfor Belamorsk ved Onegasjøen (Karelia). Forestillingen er et tankesprang fra gammel tid til en mer moderne tid visualisert gjennom flere scenebilder med fakta og fantasi. I et univers av bevegelser, dans, farger, joik, sang og film skapes en reise i et scenisk format.

Forestillingen er videre inspirert av historiske fortellinger, myter og lyrikk som i møte med moderne former skaper et nytt uttrykk. Tematisk blir prosjektet skapt fra våre tradisjoner og fortellinger. Med inspirasjon fra vår kultur lager vi vår egen historie som spilles i et rammeverk med naturelementer visualisert ved hjelp av sceniske elementer. Forestillingen er en billedlig opplevelse mer enn en tradisjonell historiefortelling.

 • Stacks Image 156

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 157

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 158

  Caption Text

  Link

Koreograf og regissør Solveig Leinan-Hermo Dansere Tonje Aas Molnes, Ekaterina Nikitina og Eivind Linn  Komponist og joiker Halvdan Nedrejord Joiker/sang Johan Anders Bær Perkusjon studio opptak Sverre Gjørvad Kamera og klipp film Andreas Ausland Produksjonsassistent film Jan Cato D. Nilut Klipp film Marie Hermo Jensen Lysdesign og teknikk Espen Drag Isaksen Kostyme- og scenografidesign Hilde Skancke Pedersen Kostymemakere Gerlinde Thiessen og Jill Hinzmann Prosjektmedarbeider, design og markedsføring Marie Hermo Jensen Foto Andreas Ausland

Forestillingen er produsert med tilskudd fra BarentsKult og Hammerfest kommune, samt støtte fra Beaivváš Sámi Našunála Teáhter under filminnspilling.Om Stellaris DansTeater
Stellaris DansTeater er en profesjonell scenisk virksomhet med base i Hammerfest (Norge) og ble etablert i 1980. Kompaniet er den eldste aktive sceniske gruppe innen dans i Norge, og er mest sannsynlig verdens nordligste innen denne kategorien.

Vår aktivitet og turnevirksomhet er hovedsakelig i Barentsregionen/Nordområdene, men vi samarbeider også med andre grupper fra andre land og tilbyr gjestespill der det er naturlig innen vår aktivitet.

SD har lagt stor vekt på kultursamarbeid, og i dag samarbeider vi med ulike profesjonelle kunstnere, institusjoner og virksomheter i Barentsregionen (Norge, Sverige, Finland, Russland), de Baltiske land (Estland, Lativia og Litauen) og Aotearoa New Zealand.

www.stellaris.no

Stacks Image 272
Stacks Image 269
Stacks Image 266
Stacks Image 282
Stacks Image 279
Stacks Image 276