•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


71BODIES 1DANCE

71BODIES

Torsdag 16 november 18:00 Frityren, Arktisk kultursenter.
Aftertalk 19:30 Foajeen, Arktisk kultursenter.


Hva er kjønn? Hva vil det si å være transperson?

Et tverrfaglig og koreografisk initiativ av Daniel Mariblanca der en danseforestilling er i dialog for å skape et interseksjonelt format som relaterer seg til virkeligheten og kompleksiteten til det brede spekteret av (trans)kjønnsidentiteter. Verket er inspirert av 71 personlige erfaringer og vitnesbyrd fra transpersoner i Norge, Sverige, Danmark og Spania.

Det fysiske arbeidet tar utgangspunkt i kroppen, dens kvaliteter og dens teksturer. Ingen distraksjoner eller ornamentikk; bare kroppen og dens kroppslighet. Den nakne kroppen er et følelsesmessig belastet rom; holde sårbarhet, styrke, skam, nytelse, intimitet og empowerment.

Dette kunstneriske prosjektet gir synlighet, vekker nysgjerrighet og genererer kunnskap om transkjønnet miljø – fra et menneskelig nivå gjennom et kunstnerisk arbeid.

Ved å avsløre ulike måter å være på, foreslår prosjektet nye referanser og måter å verdsette skjønnhet og produsere begjær på.

” … a liberating pause from all wordly attempts on describing, cathegorize and sort the world and the people in it.” Scenekonst.no

”Et beundringsverdig synliggjøringsprosjekt, som gir tilgang til personlige historier fra transpersoner fra hele verden” Norsk Shakespeare Tidskrift

 • Stacks Image 48692

  Foto: Ursula Kaufmann

  Link
 • Stacks Image 48693

  Foto: Ursula Kaufmann

  Link
 • Stacks Image 48694

  Foto: Ursula Kaufmann

  Link

Konsept, koreografi og utøver Daniel Mariblanca Tekniker Thomas Bruvik Kompani og turneleder Davone Sirmans

Om 71BODIES
71BODIES er et transkjønnet inkluderende danse- og performancekompani med base i Bergen, Norge. Opprettet av Daniel Mariblanca i 2016, fortsetter selskapet å naturlig utvikle seg på en bærekraftig måte der ett prosjekt inspirerer det andre og det neste og så videre. En kjerneintensjon for selskapet er å jobbe med/i marginaliserte samfunn; i spesielle samfunn der kroppen er i sentrum av diskusjonen.

www.71bodies.com