•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


Close(d) Border Connection

Gullbakken

Fredag 17.11, 17:00 Frysa, Arktisk kultursenter
Lørdag 18.11, 11:00 Frysa, Arktisk kultursenter


«Da kunstnerne spredte seg ut i skogen og skjult av trærne joiket til hverandre, noe musikere ville kalt «call and response», føltes det som joiken fylte skogen fra alle kanter. Som et bilde på at selv om man er spredt for alle vinder og ikke kan se hverandre, så er man der ute et sted likevel, har et bånd som knytter sammen» Sør-Varanger Avis om forestillingen.
 
JOIKEVANDRINGEN LAR deg oppleve det urbane, fjell og fjord gjennom joikens historiefortelling og sydsamiske tradisjoner. Samtidig engasjerer den seg også i den typiske norske tradisjonen med å gå i friluft [tu:r]. Med utgangspunkt i hvordan vi som forholder oss til genser tematisere forestillingen urfolks levemåte, samhandling mellom det norske og samiske- samt retten til kultur utøvelse. 
 
PÅSKEN 2022 joiket vi forestillingen mens vi og publikum gikk på ski på grensen mellom Norge og Sverige (Umbukta), og høsten 2022 joiket vi den på 96-Høyden Pasvik, på grensen til Russland. Februar 2023 vandret vi i Mo sentrum under Vinterlysfestivalen. Nå kommer den unike forestillingen, som har høstet gode kritikker og lovord fra publikum og presse endelig til DanseFestival Barents i Hammerfest.

Husk å ta på varme klær til dette arrangementet.

Medvirkende Gull Øzger, Ole Henrik Bjørkmo Lifjell, Anne Katrine Haugen, Alexandra Kremenets, Konstantin Gladkov, Ekaterina Bespalova og Siri Wigdel.

 • Stacks Image 48692

  Foto: Yngvild Berg Keilen, Umbukta

  Link
 • Stacks Image 48693

  Foto: Yngvild Berg Keilen, Umbukta

  Link
 • Stacks Image 48694

  Foto: Yngve Grønvik, Sør-Varanger Avis

  Link
 • Stacks Image 48715

  Foto: Yngve Grønvik, Sør-Varanger Avis

  Link
 • Stacks Image 48716

  Foto: Kjell-Gunnar Monsen

  Link
 • Stacks Image 48720

  Foto: Kjell-Gunnar Monsen

  Link

Om Gullbakken
GullBakken ble grunnlagt i 2018 av Gull Øzger og Wenche Bakken for å utvikle nye kunstprosjekter og forestillinger. Prosjektet har også som mål å bygge kapasitet innen kreativ sektor gjennom å initiere nye nettverk og samarbeid.

De skal legge til rette for kurs, seminarer og workshops. GullBakken ønsker også å være en inkubator for nye og innovative ideer som kan være med på å sette i gang nettverksbygging i samarbeid med kunstnere, organisasjoner og institusjoner, som de ønsker å invitere med i denne nye og spennende satsingen.

GullBakken består av dansekunstner, produsent og tilrettelegger Gull Øzger og festivalkurator, produsent, skribent og kulturarbeider Wenche Bakken. Siden 2022 har Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell vært medlem av GullBakken og artist (dans, skuespiller og musiker), og som utøver i Gullbakken-oppsetninger. GullBakken holder til i Mo i Rana i Nord-Norge.

Stacks Image 48754
Stacks Image 48756
Stacks Image 48758