•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


There is a chair waiting to be sat on

Fine5 Dance Theatre

Lørdag 18 november kl. 17:00, Ole Olsen salen, Arktisk kultursenter.


"There is a chair waiting to be sat on" er en danseforestilling som kombinerer koreografi, musikk, laserlys.

Koreografiske bilder og bevegelsesspråk til Fine5 DTs nye stykke er skapt basert på et faktisk, men samtidig ofte fryktet tema - falmingen av den gamle kroppen og konflikten mellom indre og ytre rytmer som følger med. En forvrengning av kroppsoppfatning i kraft og svakhet mixet med ønsker som ikke er blitt oppfylt.

"Hun så en drøm. Frafalt kjærlighet som ba henne til å bli med dem, men hun vet ikke om hun ble med dem eller ikke ... Ikke fordi hun ikke ville, men fordi hun hadde mistet kroppen sin - i henne drømmen så at hun at hadde blitt til en hvit elv som rant forbi de kjære som var ved kysten, hun rant fremover, et sted langt borte."

Laserlys og røykmaskin brukes under forestillingen.

 • Stacks Image 48692

  Foto: Fine5 Dance Theatre

  Link
 • Stacks Image 48693

  Foto: Fine5 Dance Theatre

  Link
 • Stacks Image 48694

  Foto: Fine5 Dance Theatre

  Link

Regi Tiina Ollesk, Renee Nõmmik Dansere og koreografer Ekaterina Soorsk, Olga Privis, Helen Reitsnik, Simo Kruusement, Tiina Ollesk Music Giovanni Albini (Italy) Laser projeksjon Argo Valdmaa, Renee Nõmmik Kostyme Kirill Safonov Lys Ants Kurist Støttet av Tallinn City, Eesti Kultuurkapital, Estonian Ministry of CultureFine5 Dance Theatre er en gruppe estiske profesjonelle koreografer og dansekunstnere som har jobbet sammen siden 1992. Ved å kombinere ulike tilnærminger til menneskelig bevegelse, somatiske prinsipper og ulike strategier, ideologier og praksiser skaper vi produksjoner for større og mindre scener, eksperimenterer med ulike stedsspesifikke og miljøideer og samarbeide nasjonalt og internasjonalt med forskere og tverrfaglige kunstnere. Som dansekunstnere navigerer vi gjennom forskning på individuell bevegelsestilnærming og forståelser av koreografi som kunstform, somatisk kroppsuttalelse og graver dypt for å undersøke hvordan bevegelsesforskning generelt er verdifull i dagens verden. Vårt utsagn er bærekraftig kreativ aktivitet – livslang læring i dans, omsorg og deling i lokalsamfunnet. www.fine5.ee