•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


Nordting

Nordting

Lørdag 18 november, 19:00 Frityren, Arktisk kultursenter.


- NORDTING er et Ting for nord
- NORDTING er en mobil folkeforsamling, en separatistbevegelse for nordområdene og en fest for periferien!
- NORDTING er folkemøte, festforestilling og politisk powerpoint-foredrag

Kjære Hammerfest! NORDTING kommer tilbake!
Etter å ha reist på kryss og tvers gjennom nordområdene, og beveget både folk og følelser fra Vardø til Alaska, blir det igjen NORDTING i Hammerfest. Og det mangler ikke på saker å ta opp i verdens nordligste by: Regjeringa vil elektrifisere Melkøya, men folk i Finnmark er bekymret for både strømpriser og vindmøller. Sannhets- og forsoningskommisjonen har lagt 700 sider på bordet om forholdet mellom det samiske samfunnet og staten - og i Hammerfest går en av frontlinjene. Og Finnmark er igjen blitt storpolitikk på grunn av nærhet til Russland. Hvordan skal egentlig framtida for Finnmark se ut?
 
Det blir selvsagt musikk for tørrfisk og oljefat, det blir powerpoint, dans, reinhorn, kanskje et korps, vodka, allsang og politisk analyse. Og ikke minst: Det blir avstemninger! Velkommen!

 • Stacks Image 48692

  Foto: Jamie M. Bivard

  Link
 • Stacks Image 48693

  Foto: Jamie M. Bivard

  Link
 • Stacks Image 48694

  Foto: Michael Miller

  Link
 • Stacks Image 48714

  Foto: Knut Åserud

  Link

NORDTINGET ledes av Amund Sjølie Sveen, Erik Stifjell og Maya Mi Samuelsen. De får selskap av diverse gjester. Den nye ordføreren er også invitert - uansett hvem det blir…