•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


Øy

Janne Eraker & Kristoffer Lislegaard

Torsdag 16 november 20:30, Slakteriet


Øy er en duo bestående av tapdanser Janne Eraker og elektronisk musiker Kristoffer Lislegaard. Lyden fra Erakers steppdans sendes inn i elektronikken og brukes til å modulere ulike parametere, for å trigge sequencere, eller som en lydkilde for prosessering og sampling. Nøyaktig hvordan tappelyden samhandler med elektronikken programmeres live på stedet som en del av forestillingen. Resultatet er en toveis kommunikasjon der de begge reagerer på det den andre bidrar med. Musikken er basert på improvisasjoner og har sine røtter i steppdans, jazzmusikk, elektronisk dans og kunstmusikk, fri improvisert musikk og nordisk nujazz. Fokus for samarbeidet deres er å jobbe sammen som en kompleks enhet eller som to helt separate deler, og endringene mellom disse to tilstandene bringer en bred dynamisk variasjon inn i deres kunstneriske uttrykk. De er også interessert i å utforske hvordan de kan bruke hverandres funksjoner for å utvide sine egne instrumenter. Tapdance begrenses ofte av å ha en veldig definert og smal lyd, og får et mye bredere spekter fra elektronikken. Elektroniske instrumenter på den annen side kan ofte ha en kald og robotisk kvalitet, men ved å ha dansen som trigger og moduleringskilde tilpasser den noen menneskelige egenskaper.

Steppdans Janne Eraker Electronica Kristoffer Lislegaard


Om
Janne Eraker er en steppdanser som jobber fulltid som musiker og dansekunstner i prosjekter i Norge og i utlandet. Født i Tyskland og oppvokst i Norge, flyttet hun videre for å få sin danseutdanning i Oslo, Rotterdam og New York. Dansen hennes har også mange røtter, som starter med Balkan-folkedanser, swinging av konkurransedans, musikaler, samtidsdans og moderne dans, og nå gjære alt dette inn i steppdansen hennes. Eraker er fascinert av lyden av steppdans, og har jobbet lenge med å lage all slags musikk med den. Arbeidet hennes spenner fra improviserte konserter til koreograferte dansestykker, og samarbeider med et bredt spekter av artister. Som utøver danser hun også i Sebastian Weber Dance Company i Tyskland.

Både av praktisk nødvendighet og kunstnerisk nysgjerrighet undersøker Eraker mulighetene for å forsterke, modifisere og ta opp lyden av steppdans. På samme måte som en akustisk gitar blir en elektrisk gitar, resulterer dette i nye lyder og måter å bruke instrumentet på. I duoen Øy og performanceinstallasjonen Tap Noir går hun videre for å trigge samples, lyder og lys via kontaktmikrofoner på gulvet. Hun har også «spilt» orgelet til Stavanger Konserthus i full størrelse via trådløse mikrofoner festet til skoene. I 2022 ga hun ut sitt første album Gol Variations med trioen One Small Step. I 2023 slipper Eraker albumet Movements for Listening, spilt inn med 11 musikere på 10 forskjellige steder.

Eraker mottok et 3 års Kunstnerstipend fra Norsk Kulturråd (2015-2017), og er den første steppdanseren som er inkludert som musiker i Norsk Jazzforum og ansatt i Alliansen for skuespillere og dansere. Hun leder også studiokollektivet Dansens Haus, som holder til i et 70m2 stort studio i hjertet av Oslo.

https://www.janneeraker.com

Kristoffer Lislegaard er en norsk elektronisk komponist og utøver. Han har en bachelor i musikkteknologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og har også studert ved Nordisk institutt for scene og studio, Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Lislegaard lager svært stemningsfull elektronisk musikk og hans største lidenskap er fokusert på å pare lydene hans med forskjellige samarbeidspartnere som bidrar til en felles visjon. Dette inkluderer komponering for samtidsdans, teater, film, installasjon, poesi, performance og arrangementer. Musikken hans inviterer folk inn i en lagdelt filmisk verden av lyd som omslutter lytteren.