•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


Soul'O

Liv Hanne Haugen

Fredag 17 november, 20:30. Frityren, Arktisk kultursenter.

"What she has crushed to powder
Never will rise up

She goes out running
Strapping on her sandals"


Høyesteprestinnen Enheduanna skrev dikt på steintavler for 4300 år siden. Diktene forteller om hvordan hun ble kastet av tronen og ned til underverdenen. Det er historien om å overvinne prøvelser, for så å komme forandret ut. I stedet for å spørre hvem hun er, konkluderer hun med at «Jeg er.» Hun utfordret den dualistiske tankegangen rundt sjel og materie gjennom å insistere på at også materien rommer sjel. For mennesket er ferskvare og hele tiden i prosess.

Med utgangspunkt i en håndfull egenkomponerte og sjelfulle sanger, og noen utvalgte bevegelser, skaper Liv Hanne en sanselig og dyptborende solo. Hennes iver etter å lytte til kroppens signaler er radikal og leder arbeidet. Men hvor mye av seg selv tåler en? Hvor enestående kan en og vil en egentlig være? 

  • Stacks Image 48692

    Link

Når en skal lage Soul’O, kan det være godt å være en trio. Med i denne undersøkelsen og på scenen, er gitarist og komponist Alain Kawczak, og elektroakustisk musiker og komponist, Louisa Palmi. Kontrasten i disse musikernes uttrykk skaper et flertydig og romlig lyd-landskap. 

Regi veiledning Mari Vatne Kjeldstadli Generell veiledning og coaching Silje Solheim Johnsen, Siri Jøntvedt, Anne Katrine Haugen, Anneli Drecker  Lys Øystein Heitmann Kostyme veiledning Rune Hennum Nilssen 

Med stor takk til Mette Karlsvik, Beret Vorren, Hanne Haugli, Sidsel Pape, Therese Øvstebø Markhus , Davvi - Senter for scenekunst, Kulturskolen i Tromsø og ikke minst Lawrence Malstaf 

Støttet av Kulturdirektoratet

Liv Hanne Haugen ble født i Hammerfest og vokste opp i Tromsø. Hun er utdannet dansekunstner fra London og Amsterdam. Etter det arbeidet hun i mange år i Belgia, før hun i 2009 flyttet tilbake til hjembyen Tromsø sammen med sin belgiske mann og deres to barn. Fra et nordlig perspektiv skaper hun dansekunst gjennom ulike kollektive prosjekter og grupper, så vel som gjennom eget foretak Haugen Produksjoner som hun driver med søster og kollega Anne Katrine. Hun jobber tverrfaglig og sjangeroverskridende, med dagsaktuell tematikk. Hennes uttrykk rommer ved siden av dans også sang, og hun er vokalist i bandet LIV, et fransk norsk musikalsk samarbeid. Arbeidet hennes turnerer nasjonalt og internasjonalt, og vises på både store og små scener. Hun underviser jevnlig og skaper et (leke)rom for vanlige folk der de kan utfolde seg gjennom dans og bevegelse. 

Hun var festivalkunstner under DanseFestival Barents i 2013 og har mottatt Statens arbeidsstipend i til sammen 8 år. I 2018 ble hun fast ansatt i Skuespiller- og danseralliansen, og i 2022 mottok hun Rolf Gammlengs ærespris for sitt arbeid som scenekunstner.

Louisa Palmi (NO/SE) er komponist og musiker fra Tromsø. Hun komponerer for dans, installasjoner og live performance. Hennes arbeid er basert på feltinnspillinger som hun bruker til å skape levende og skiftende lydbilder med tydelige teksturer og varierte lydelementer. Resultatet er en reise gjennom ulike lydlandskap, der fokuset ligger på detaljer, bevegelser og kontraster.
På kort tid har hun fått mye oppmerksomhet for sine verk som har blitt spilt på mange steder i hele Europa og hun har samarbeidet med artister som Per Martinsen (Mental Overdrive), Arve Henriksen og danser/koreograf Toby Kassel. I 2023 ble hun valgt ut til å være Ungkunstner på Festspillene i Nord-Norge 2023. 

Alain Kawczak (FR) er gitarist og komponist. Som ni-åring lærte han seg selv å spille gitar, og studerte så klassisk og etterhvert jazz med professor Pierre Cullaz ved CIM i Paris. Han har spilt med et stort antall ulike musikere og grupper, bl.a. chilenske Angèle Parra, Larry Corryel, Marc Ducret, Guillaume Perret, og har opptrådt i klubber og festivaler utover store deler av Europa. Han komponerer for teater og arrangerer musikk for ulike sangprosjekter, og har gitt ut flere albumer. Han underviser gitar.

Har vært fast medlem av LIV siden 2015, og skapt mange komposisjoner for bandet. Og har gitt ut Kemedu (2015), og HAGE (2021) begge på Losen Records, med LIV.