•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Soul´O

Liv Hanne Haugen

Fredag 17 november, 20:30. Frityren, Arktisk kultursenter.


«what is yours
cannot be crushed

who dares oppose
your deeds
queen of heaven and earth»


Høyesteprestinnen Enheduanna skrev dikt på steintavler for 4300 år siden. Tekstene er de eldste identifiserbare til en levd og navngitt person, noensinne funnet. I hymnene og diktene utfordrer Enheduanna den dualistiske tankegangen rundt sjel og materie gjennom å insistere på at også materien rommer sjel. I stedet for å spørre hvem hun var, konkluderte hun med at «Jeg er.» For mennesket er ferskvare og hele tiden i prosess.

Med utgangspunkt i en håndfull egenkomponerte og sjelfulle sanger, og noen utvalgte bevegelser skaper Liv Hanne en sanselig og dypt alvorlig solo. Hennes iver etter å lytte til kroppens signaler og formidle disse, er radikal. Men hvor mye av seg selv tåler en? Hvor enestående kan en og vil en egentlig være?

  • Stacks Image 48692

    Link

Når en skal lage Soul’O, kan det være godt å være en trio. Med på scenen er gitarist og komponist Alain Kawczak (FR), og elektroakustisk musiker og komponist, Louisa Palmi (NO).

Av og med Liv Hanne Haugen Regi veiledning Mari Vatne Kjeldstadli Koreografi veiledning: Siri Jøntvedt Prosjekt veiledning Silje Solheim Johnsen Støttet av Kulturdirektoratet

Liv Hanne Haugen ble født i Hammerfest og vokste opp i Tromsø. Hun er utdannet fra Arts Educational schools, London Contemporary Dance School (UK), og School for new Dance Development (NL).I 2003 stiftet Liv Hanne kompaniet «Haugen Produksjoner» sammen med sin søster og kollega Anne Katrine. Som danser og scenekunstutøver, har hun lang erfaring fra det internasjonale dansemiljøet, bl.a. m. Wim Vandekeybus (BE) og Pierre Droulers (FR). Nasjonalt har hun jobbet med bl.a. Stellaris DansTeater, A. Sjølie Sveen og Hålogaland Teater. Hun har siden 1996 produsert egne koreografier på tvers av kunstsjangere og i ulike samarbeider.  Her kan nevnes nære samarbeider med bl.a. artisten Mari Boine, Anja Kowalski (BE), Frederik Croene (BE) og Lawrence Malstaf. Hun jobber jevnlig med KOLLEKTIVET, som består av T. Næss, J. Tombre, A. Sveen, L. Malstaf, hvor de undersøker alternative arbeidsformer gjennom tidsaktuell tematikk. Med utgangspunkt i dans, spenner hennes uttrykk seg over i vokal, performance og tekstarbeid. Liv Hanne er sanger i bandet «LIV» og turnerer i Europa og Norge med den fransk-norske gruppen. Liv Hanne var også med på å stifte kunstnerkollektivet «Bains::Connective» i Brussel, og RadArt, Nettverk for Fri Scenekunst i Tromsø. Hun har vært festivalkunster under DanseFestival Barents i 2013. Liv Hanne Haugen har mottatt tilsammen 5 år med Statens arbeidsstipend og vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden 2018. 

Fra Lady of largest heart:

Lady of largest heart
Keen-for-battle queen
Joy of the Annuna

Eldest daughter of the moon
In all lands supreme
Tower among great rulers

Queen of rare deeds
She gathers the me

...

She shrieks
And the gods start shaking
She raves

...

They weep they wail
They weary and wear out
Singing songs to quell a god´s rage

...

To run to steal away
To cool the heart to soothe
Are yours Inanna

To destroy to build
To lift up to put down
Are yours Inanna

To turn man into woman
Woman into man
Are yours Inanna

To have a husband to have a wife
To thrive in the goodness of love
Are yours Inanna

To spark a quarrel
Within love´s lusty delight
Is yours Inanna

To spread the leg stride
To footrace to win
Are yours inanna

Raise the battle cry
Are yours I

Brawling
Blurring the eyes
Clashibng strife murderous fights
Are

To be all knowing
Is

To gather the scattered
Restore the living place
Are

Setting free
Is

...

--Helvete er de andre, Sartre