•  
  • © 2016-2024 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


INN/TRYKK

KARIANNE ANDREASSEN

Lørdag 9 november 15:00, Studio SLH, Arktisk kultursenter.


Med INN/TRYKK har den nordnorske danseren Karianne Andreassen skapt en forestilling om å dykke i iskaldt hav. Gjennom både dans og tekst vil hun gjenskape følelsen av å være under vann – og dele den med publikum.
«Jeg tror det ligger en verdi i å oppleve havet på nytt, hvor mennesket ikke lenger er den dominerende arten, men den fremmede, nye og ukjente», sier Karianne Andreassen, som begynte med fridykking i Arktis i 2020.

I dypet har hun ofte følt at livet i havet observerer henne like mye som hun observerer det – en tanke som er både skremmende og spennende.

Opp og ned i vannsøylen – i tekst og dans

I INN/TRYKK veksler hun mellom å observere havet til å «være» et dyr, et økosystem, en undersjøisk organisme som observerer publikum, i bevegelser hun har forsket seg fram til under vann.

Forestillingen inneholder også tekst, der Andreassen snakker med og ikke til tilskuerne. I tekstene drar hun oss inn og ut av havet, opp og ned i vannsøylen. Fra å tegne opp de virkelig store perspektivene, zoomer hun så inn på de ørsmå detaljene havet byr på.

Slik formidler Andreassen de mettede inntrykkene dypet byr på – av bølger, ulike temperaturer, lysstråler, kveite, krabber og krill.
Denne vekslingen gjør INN/TRYKK til en sanselig opplevelse av å være under vann, som vi både kan lære av – og bli dypt fascinert av.

Alt liv starter i havet
«Når jeg fridykker har jeg ofte etterdønninger av inntrykk, og denne assosiative og sanselige opplevelsen ønsker jeg å dele med publikum,» sier Andreassen.

Derfor involverer hun også tilskuerne sanselig – holder man seg for eksempel for ørene, kan man gjenskape trykket og lydene man hører under vann. Dessuten: Hvor lenge klarer du å holde pusten?

INN/TRYKK er Andreassens andre verk om menneskets fascinasjon for og forhold til det helt avgjørende havet. Forestillingen hadde premiere på Nordlysfestivalen 2023.

Varighet: ca. 40 minutter uten pause. Forestillingen passer for alle fra 13 år og oppover.

  • Stacks Image 48692

    Foto: Marthe Thu

    Link
  • Stacks Image 48693

    Foto: Knut Aaserud

    Link
  • Stacks Image 48694

    Foto: Marthe Thu

    Link

Konsept, idé og koreografi Karianne Andreassen Ytre øye Cecilie Lindeman Steen Dykkerbuddy Andreas Trulsen Video David González Foto Marthe Thu og Knut Åserud


Om Karianne Andreassen
Karianne Andreassen er fra Tromsø. Hun har en BA i teaterdans fra London Studio Centre og har siden 2015 jobbet nasjonalt og internasjonalt med blant annet Panta Rei Danseteater, Mathilde Caeyers, Katma, Yaniv Cohen, Simone Grøtte og Janis Claxton Dance.
Hun har deltatt i alt fra helaftens danseforestillinger, teater, stedsspesifikk performance, sang og kortfilmer til egne danseproduksjoner. Hun har også medvirket i to satsinger via Talent Norge (UREDD og TILT Grow) og sitter i styret til Forum for Nordnorske Dansekunstnere (FNND).

Stacks Image 48730