•  
  • © 2016-2024 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Støtt oss! Om du har hatt gleden av å ta del i en av våre gratis arrangement, eller ønsker å støtte arbeidet vi gjør VIPPS oss gjerne #117954/DanseFestival Barents, eller send oss en donasjon via PayPal (se link under). Tusen hjertelig takk for hjelpen.


SHELTER OUROBORUS

ROOSNA & FLAK

Torsdag 7 november 18:30 Frityren, Arktisk kultursenter


Ouroboros er den mytologiske slangen som spiser sin egen hale. Den er ofte fortolket som et symbol på evig, syklisk fornyelse.

Den estisk-norske koreograf-duoen Külli Roosna og Kenneth Flak legger ut på en poetisk reise sammen med den indisk-belgiske dansekunstneren Rakesh Sukesh i en utforskning av samværets ulendte terreng. Separatinnviklet, definitivt forvirret og effektivt mislykket setter de sin lit til misforståelse av livet og hverandre for å gjenopprette balansen og ubalansen som holder dem i bevegelse.

I forestillingen skaper danserne personlige og kollektive fristeder hvor de kan kvitte seg med skinnene av utslitte selv og endelig lytte til regnet.

Med Shelter Ouroboros fortsetter Roosna og Flak å skape interaktive forestillingsøkologier der dansernes bevegelser påvirker forestillingens landskap av sanseinntrykk.

  • Stacks Image 48692

    Foto: Kris Moor

    Link
  • Stacks Image 48693

    Foto: Kris Moor

    Link
  • Stacks Image 48694

    Foto: Kris Moor

    Link
  • Stacks Image 48726

    Foto: Kris Moor

    Link
  • Stacks Image 48727

    Foto: Kris Moor

    Link

Konsept Külli Roosna and Kenneth Flak Koreografi Külli Roosna og Kenneth Flak i samarbeid med Rakesh Sukesh Dans Külli Roosna, Rakesh Sukesh, Kenneth Flak Musikk Kenneth Flak i samarbeid med Külli Roosna Lysdesign og trailer Rommi Ruttas Kostymedesign Ursula Goldstein Dramaturgisk rådgiver Eirik Blekesaune Robotikk Fredrik Olofsson Videoregistrering Rūta Kapalne Støttet av Norsk kulturråd, Estisk kulturkapital og Kristiansand
kommune

Om Roosna & Flak
Internasjonalt aktive koreografer og dansere Külli Roosna (Estland) og Kenneth Flak (Norge) har samarbeidet siden 2008. Om de lager sine egne koreografier eller samarbeider med andre, handler deres arbeid om kroppens fortellinger og teknologier. De har utforsket et bredt spekter av temaer, inkludert dyp økologi, viking mytologi, totalitarisme og internett kultur. Kjernen i arbeidet deres er menneskelig erfaring med sammenkoblede virkeligheter. Dette utforskes ofte gjennom dansekroppens muligheter og begrensninger, i en konstant dialog med de digitale teknologiene og diskursene som strekker seg og motvirker det.

Deres interaktive musikk- og danseforestilling Blood Music ble nominert til Estonian Dance Awards 2015; Stalking Paradise, et bestillingsverk for Lublin Dance Theatre, ble valgt ut for de toårige polske danse dagene. Prime Mover (2018) og Two Body Orchestra (2020) ble nominert til Estonian Dance Awards.

www.roosnaflak.com