•  
  • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Nordflåten ensemblet

Rike Dansetradisjoner i marinen

Russland blir sterkt representer under dette års DansFestival Barents. Fra Nordflåten ensemblet kommer en gruppe på 18 dansere, som vil vise dans av unik karakter, ulikt noe annet i Russland.

Nordflåten har hovedbasen sin i Severomorsk, nordøst for Murmansk by. Ut over å være tilstedeværelsen av den russiske flåten I Nord, er Nordflåten en betydelig leverandør av kulturtilbud I lokalområdet. Nordflåten har flere kulturelle aktiviteter enn teateret i storbyen Murmansk.

Ellers er vel ikke dans det, som Nordflåten er best kjent for i vide kretser. I august 2000 sank atomubåten Kursk og alle 118 mann ombord døde. Tragedien berørte tv-seere verden rundt og skapte dyp medfølselse med de etterlatte familiemedlemmer. I dag, syv år senere, er Nordflåten fremdeles Russlands viktigste base for atomdrevne ubåter. Men de kan i tillegg så mye mer. De færreste vet at Nordflåten ensemblet fra Severomorsk har en enestående tradisjon for musikk og dans fra marinen på høyt nivå. Sammen med Stellaris Barentsprosjekt blir dette en forestilling med fokus på våre naboer i øst.

Danserne fra Nordflåten ensemblet har reist verden rundt med forestillingene sine og det er vel egentlig på tide, at de også besøker en nabo som Hammerfest.
Stacks Image 35

Kunstnerisk leder: Dmitry Akmanov

Dansere:
Galina Andretsova, Viktoriya Bregina, Oleg Chivanov, Ramil Daveltshin ,Alexander Filipenko, Alexey Kisilev, Konstantin Konoplev, Viacheslav Korovkin, Alexey Maltsev, Svetlana Ryasanseva, Airat Shigabutdinov, Igor Strunnikov, Marina Strunnikov, Mikhail Tarasov, Tatiana Tereshchenko, Ivan Tkach, Alexey Yamataev og Marsel Khasanov

Danser som vil bli vist:
”Jablochko”
”Jeg gjør tjeneste på flåten”
”Saltvann”
”Topotuha”
”Tamburindans”

Stellaris Barentsprosjekt viser innslag.

Forestilling: Hammerfest Kino, lørdag 24. mars kl. 14.00