•  
 • © 2016-2023 DanseFestival Barents. Org.nr.: 992 853 638

  Personvernserklæring Kontakt oss 0

Self Portrait

Pirjo Yli-Maunula
Ærlig og nær på scenen.

Årets mest varme og vakre danseopplevelsen under DanseFestival Barents blir Pirjo Yli-Maunulas intime soloforestilling Self Portrait.

Dette er en forestilling, hvor alle publikummere sitter på første rekke. En forestilling, hvor alle detaljer avsløres på grunn av nærheten til scenen.

- Jeg liker selv å sitte nær danserne når jeg er på forestilling. Jeg vil se hjertet banke under huden, se svetten på pannen når de beveger seg og utrykket i øynene, forteller Pirjo Yli-Maunula.

I 25 år har Pirjo Yli-Maunula fra Finland jobbet som dansekunstner. Forestillingen er et selvportrett av henne, men også et portrett av å bo i nord. Pirjo selv bor i Oulo i Nord-Finland og har gjennom livet sitt vært opptatt av og inspirert av den vakre naturen, den isende vinterkulden og de lyse sommernetterne.

- Ingen forblir helt den samme personen livet igjennom. Naturen, klimaet og de store forskjellene på årstidene tror jeg har en påvirknning på de som bor i nord, sier Pirjo Yli-Maunula.

Forestillingen kan gi assosiasjoner til både det veldig urbane og det veldig øde landet som tross alt fyller det meste av både Norge og Findlands geografi. En av detaljene fra forestillingen er at en vil høre hvalsang i bakgrunnen og forskjellige språk som blir snakket.

- Jeg liker å reise. Det er også derfor, det er tatt opp film fra New York hvor publikum ser meg som det menneske jeg også er, forteller Pirjo Yli-Maunula.

 • Stacks Image 6

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 7

  Caption Text

  Link

Forestillingen er en kombinasjon av dans, musikk, lyder, vakkert lys, lekre kostymer, avslappede aromatiske dufter og video som er tatt opp i New York. Det høres ut som motsetninger, men i Self Portrait blir livets motsetninger også en del av det bildet som tegner personen. I Self Portrait blir motsetningene det som forteller en ærlig historie om et kreativt menneske fra nord.

Detter er en forestilling som har hatt noen av de mest nyskapende og håpefulle finske talenter innen scenekunst med på lasset. Jukka Huitila er en talentfull ung lysdesigner som blir brukt av de beste dansekunstnerne i Finland. Jussi Lappalainen (lyd design) og Pase Räbinä (kostymedesign) arbeider begge på Oulo Teater og er høyt annerkjent innen fagene sine.

Varighet: 30 min

Koreografi, ide og dans: Pirjo Yli-Maunula
Lysdesign:  Jukka Huitila
Lysdesigner i Hammerfest:  Matti Jykylä
Lyddesign: Jussi Lappalainen
Kostymedesign: Pase Räbinä
Videoproduksjon: Tapani Launonen

Produsert i samarbeid med JoJo - Oulu Dance Centre og Pirjo Yli-Maunula

Forestilling: Hammerfest Kino, torsdag 29. mars kl. 19.00